30 aug

Visite uit verre landen

Visite uit verre landen

Wilde visite! Zaza en Tonki hebben hun handen er vol aan.

Hallo lieve elfenvriendjes! Zit de vakantie er voor jullie al weer op? Jammer hè? Ik ben ook op vakantie geweest. Naar het land van de wildemannetjes en vrouwtjes. Dat is een gezellig volkje en wat denk je? Ze zijn ook een beetje wild!!! JAHAHAHA!!!! Je verwacht het niet. Mischien heten ze daarom wilde-mannetjes en -vrouwtjes. HAHAHAHA!!!

De hele dag klommen ze op en over me heen. M’n groene vacht zat helemaal in de war. Ze hebben energie voor tien! Maar die energie hebben ze ook wel nodig. Ze wonen hoog in de bergen. Dan moet je veel op en neer lopen. Ze hebben prachtige huizen uitgehakt in het gesteente. Je ziet stenen straten met stenen bogen en zelfs uitgehakte bloemen van steen. Het zijn echt kunstenaars. Dat zou je niet zeggen als je ze tegenkomt met dat wilde haar en hun scherpe hoektandjes.

Ik heb trouwens een nieuw favoriet koekje ontdekt. Je weet dat ik gek ben op boterbloemkoekjes. Maar in het land van de wildemannetjes en – vrouwtjes heb ik voor het eerst zandsteenkoekjes gegeten. Die zijn net zo lekker! Hoewel, ik vind niet gauw iets niet lekker! HAHAHAHA!!!

Deze week een verhaaltje over visite bij Zaza en Tonki thuis. Wat denk je? Ja, je hebt het goed geraden. Een wildejongen en -meisje, met hun papa en mama zijn op visite. Ga maar gauw lezen.

 Verre vrienden

‘En toen! En toen! Toen vloog ik wel 10 meter door de lucht! Ik landde in een vijver verderop. Ik had waterkroos in mijn haren en was helemaal nat. Alle kikkers zaten me vreemd aan te kijken. Die waren zich een hoedje geschrokken! Hihihihi!’.

Zaza en Tonki zitten met open mond te luisteren naar het wildejongetje Grobbel. Hij is bij hun op visite, samen met zijn papa en mama en zijn zus Rietietie.

Terwijl hij zijn verhaal verteld staat hij druk op en neer te springen. Hij is van top tot teen bedekt met ruig donker haar. Bovenop zijn hoofd gaan de haren echt alle kanten op. In de hoeken van zijn grote mond steken twee puntige tandjes omhoog. Hij heeft lange dunne benen en armen en grote voeten en handen. Rietietie ziet er hetzelfde uit alleen iets kleiner. Haar haar is wel minder wild en minder donker van kleur. Op haar hoofd heeft ze twee mooie vlechtjes met twee grote rode strikken. ‘Dat verhaal hoor ik nu al voor de tiende keer., zegt ze met een zucht. ‘Elke keer maak je het verhaal nog mooier. Opschepper!’

Wilde dieren

‘Ik vond het een mooi verhaal hoor’, zegt Zaza ‘En je vertelde het ook heel leuk. Je bent bijna net zo’n goede verhalenverteller als Grollebol’. Grobbel moet er een beetje van blozen.

*PIEP!!!* Opeens komt Pipa het lieveheersbeestje de hoek omrennen. Ze verstopt zich achter Zaza. Ze trilt helemaal. ‘Rustig maar Pipa, waarom ben je zo bang? Hé wat is dat?’. De grond trilt een beetje…*ROINK!!!* Vlak achter Pipa komt er een reusachtige kever de hoek om. Hij is glimmend zwart met een grote zwarte hoorn op zijn neus. Het is een neushoornkever.

Rietietie lacht ‘Maak je geen zorgen Pipa. Het is Brombi maar. Brombi is ons huisdier. Ze is wel groot maar hééél lief. Ze wil gewoon met je spelen. Kijk maar’. Ze begint achter de grote kever aan te rennen. ‘Ik ga je pakken Brombi!’. Brombi rent met een lach op haar gezicht weg. ‘ROINK! ROINK!’. Ze heeft dikke pret. ‘Kom Pipa. Nu moet jij proberen Brombi te pakken!’.

Tijd voor een spellletje

Pipa is niet bang meer. Snel rent ze achter Brombi aan. *PIEP! PIEP!*…*ROINK! ROINK!*. Het is een heel grappig gezicht. Het kleine kevertje wat de reusachtige kever opjaagt. Zaza, Tonki, Grobbel en Rietietie moeten heel hard lachen. ‘Ik heb een idee!’, zegt Tonki. De anderen kijken hem vol verwachting aan. Hij is even stil en opeens tikt hij met zijn vinger op Grobbel zijn arm ‘Tikkie, jij bent hem!’ en weg is hij. Zaza en Rietietie kijken met grote ogen naar Grobbel en opeens zoeven zij ook weg.  Grobbel blijft verbaasd staan. ‘Hé dat is niet eerlijk! Wachten jullie maar!’. Zoef! Snel rent hij erachteraan. Supersnel zelfs. Zo snel dat hij zonder moeite de bomen in rent en van tak naar tak springt. Het lijkt wel alsof hij vliegt. Midden in de lucht weet hij Tonki af te tikken. Even later Rietietie.

In de verte ziet hij Zaza. Sneller en sneller springt hij nu van boom naar boom. ‘Nog één sprong, denkt hij en hij springt. Precies op dat moment stopt Zaza in de lucht en draait ze zich om om te kijken waar hij is. *BOEM!!!* Met een knal vliegt Grobbel tegen haar aan. Samen vallen ze naar beneden in het lange gras. Ze liggen in de knoop op de grond. ‘Au! Ik zie sterretjes.’, zegt Grobbel. ‘Gelukkig heb je dik haar’, zegt Zaza. Anders had het nog meer pijn gedaan. ‘Het is trouwens ook lekker zacht?’, zegt ze een beetje verbaast terwijl ze even voelt op zijn hoofd. Nu wordt Grobbel helemaal verlegen. Het rood van zijn wangen is te zien door het haar op zijn gezicht. ‘Uhm, Uhm, zullen we teruggaan? Volgens mij moeten we zo gaan eten?’.

Het afscheid

Het is laat. Grobbel, Rietietie en hun papa en mama gaan weer naar huis. Rietietie en Grobbel zitten bovenop Brombi de neushoornkever. ‘Doei Zaza! Doei Tonki! Volgende keer bij ons ok? We vonden het heel gezellig.’ Zaza, Tonki en hun papa en mama zwaaien ze uit.

Even later in de slaapkamer van Tonki. ‘Het was leuk hè Zaza. Ik heb heel erg gelachen. Ik geloof wel dat Grobbel een beetje verliefd op je is geworden. Elke keer als je naar hem lachte werd hij rood. Hahahaha!’. Zaza kijkt een beetje streng  naar Tonki ‘Doe niet zo gek joh. Hij is gewoon aardig. Niet zoals jij pestkop!’, zegt ze met een lach en ze springt bovenop Tonki. Ze begint hem heel hard te kietelen. ‘GENADE!’,schreeuwt hij. ‘Dat is je straf boef! Je hebt je lesje wel geleerd hoop ik. Ik ga slapen. Welterusten Tonki’. Tonki snikt nog van het lachen ‘Welterusten Zaza’.

Zaza loopt naar haar kamer en doet de deur open. Er ligt wat op haar bed? Het is een houten bordje met een briefje erop ‘Een kado van je vriendje Grobbel’. Ze draait het bordje om. Er staat op ‘Grobbel’ een hartje in het midden en dan ‘Zaza’. Nu moet Zaza blozen.

Laat ons op facebook of via de mail weten wat je van het verhaaltje vind. Tot volgende keer!