17 mei

Overal pluisjes!

Overal pluisjes!

Overal zweven paardenbloem pluisjes. Lizzy wilt ze verzamelen. Maar waarom?

Hoi Lieve elfenvriendjes. Hebben jullie dat ook gezien buiten? Overal in de lucht zweven er nu paardebloem pluisjes. Als ik buiten heb gelopen zit mijn hele vacht er vol mee. Mijn hele borstel is wit van de pluisjes. Of misschien krijg ik al witte haren? HAHAHAHA! Nee hoor, daar ben ik nog een beetje te jong voor.

Weten jullie dat elfjes paardenbloem pluisjes verzamelen? Nee? Weet je dat niet? Dan weet je ook niet waarom ze dat doen. Ga maar gauw lezen dan kom je er achter. Het verhaal van deze week, gaat weer eens over Lizzy de grote zus van Zaza en Tonki. Zij woont achter een elfendeurtje in de muur van de slaapkamer van het mensenkind Lotte……

Het elfendeurtje in de slaapkamer van het mensenkind Lotte staat open. Naast het deurtje zit Lizzy. Ze zit met haar rug tegen de muur. Ze zit te knabbelen op een brokje chocolade. Op haar knieën heeft ze een briefje.

“Lieve Lizzy, de laatste tijd slaap ik niet zo lekker. Zou je alsjeblieft wat meer slaapzand in mijn ogen willen strooien? Ik weet zeker dat dat zal helpen. Omdat ik je zo lief vind, heb ik een stukje chocolade voor je neergelegd. Ik hoop dat je dat lekker vindt. Ik weet eigenlijk niet zeker of elfjes chocolade lusten? Kusjes Lotte.”  

‘Ach, arme Lotte!’, denkt Lizzy. ‘Ik ga mijn lieve vriendin zeker helpen!’. Ze staat op en loopt haar huisje binnen achter het elfendeurtje. Naast haar bed staat een grote zak met daarop een plaatje van een slapende maan. Het is haar voorraad slaapzand. Ze kijkt in de zak. Hij is bijna leeg! Gelukkig leren elfjes op de elfenschool niet alleen, hoe ze slaapzand moeten strooien. Ze leren ook, hoe ze slaapzand moeten maken. Lizzy loopt naar de keuken. Ze begint in de kastjes te rommelen.

‘Okee, even kijken. Mmmm, vlinderstof? Ja! Uhm, potje maanstralen? Ja! Zo zoekt ze een hele boel ingrediënten bij elkaar.  Maar….’O jee! Ik mis paardenbloem pluisjes! Zo kan ik geen slaapzand maken.’ Ze pakt een grote lege pot en vliegt naar de tuin. Vandaag is er weer niemand thuis. Lotte is naar school. Haar papa en mama zijn werken.

Loebas ligt lekker te luieren naast zijn hondenhok in de tuin. ‘Hoiiiiiiiii Lizzzzy …..*GAaaAP!* … Ik ben een beetje lui vandaag. Huhuhuhuh. Het is ook zo’n lekker weer vandaag. Wat ga je doen met die pot?

‘Ik ga paardenbloem pluisjes verzamelen. Help je mee?’. ‘Tuurlijk help ik je. Dat is toch wat vrienden doen? Maar vergeet je niet wat?’, Loebas knipoogt naar Lizzy. Lizzy moet lachen, ze weet precies wat die boef Loebas bedoelt. Ze vliegt naar zijn kop en begint hem te kriebelen achter zijn oor. Loebas ligt met zijn ogen dicht op zijn rug te trappelen van plezier.

‘Loebas, zo is het wel weer genoeg. Weet je hoe je me kan helpen? Misschien weet jij waar er paardenbloemen staan. Ik zie pluisjes in de lucht zweven. Die kan ik pakken. Maar ik heb er heel veel nodig om slaapzand te maken. Het gaat sneller als ik paardenbloemen kan vinden waar alle pluisjes nog aan vast zitten.’

‘Jazeker weet ik dat’, zegt Loebas. ‘Achter mijn hok staat een grote bos paardenbloemen’. Heel snel heeft Lizzy haar potje vol met pluisjes. Lizzy kriebelt nog één keer Loebas achter zijn oor. Dan gaat ze terug naar haar elfendeurtje . Ze schrijft een briefje voor Lotte:

“Lieve Lotte. Wat lief dat je chocolade voor me had neergelegd. Ik vond het héérlijk! Ik vind het heel vervelend dat je slecht slaapt. Ik heb goed nieuws. Ik heb extra veel slaapzand gemaakt. Bereid je maar voor op leuke dromen! Kusjes van je lieve vriendin Lizzy.”

Vond je het verhaaltje leuk? Deel het dan op facebook, of ander social media of laat een berichtje achter op onze facebook. We horen graag van je.