19 apr

Neem je huisdier mee naar school

Neem je huisdier mee naar school

Een klas vol huisdieren? Als dat maar goed gaat!

Oef! Wat is het warm hè. Binnenkort ga ik naar de kapper. Het is veel te warm voor zo’n dikke groene vacht. Hebben jullie wel eens een geschoren Trol gezien. Dan lijk ik opeens een stuk minder dik. Behalve m’n buik die blijft net zo rond. HAHAHAHA!

Vandaag een verhaal over een bijzondere schooldag in het elfenbos. Vandaag mogen de kinderen hun huisdier meenemen naar school. Al die dieren bij elkaar? In het elfenbos gaat dat altijd goed. Maar gaat het ook deze keer goed?

Vandaag is het een drukte van jewelste bij de elfenschool. Het staat niet alleen vol met elfenkinderen. Het staat ook vol met dieren en insecten. Vandaag is het namelijk ‘Neem je huisdier mee naar school’-dag. Bijna alle elfjes hebben wel een huisdier. Natuurlijk zijn dat niet de grote dieren uit het bos. Een groot konijn in een elfenhuis, of een egel. Dat past niet. Daarom was het ook een druk lawaai, van zoemende vliegende insecten, knarsende en knisperende lopende insecten en het piepende geluid van hamsters en muisjes.

Zaza en Tonki hebben natuurlijk Pipa meegenomen naar de klas. Pipa is rondjes aan het rennen door de klas. Ze rent achter een glimmende groene kever aan. Achter haar rent een pissebed. Als laatste hobbelt een dik vliegend hert er achteraan. Puf, puf, hijg…..de grote dikke kever kan het niet bijhouden.

Tik, tik, tik! Juffrouw Elfie staat voor de klas. Het wordt stil in de klas. De huisdieren scharrelen snel naar hun baasjes. Pipa kruipt onder de tafel van Zaza en kijkt naar Elfie. “Kinderen, het is tijd voor de voorstelronde. Zeg de naam van je huisdier en vertel ons iets leuks of bijzonders over je huisdier. Zaza, wil jij beginnen?”

“Natuurlijk juf”, zegt Lizzy. “Dit is ons lieveheersbeestje Pipa. Het bijzondere aan Pipa is dat ze heel snel kan rennen. Laatst hebben Tonki en ik haar het hele huis en de tuin door achterna gerend. Ze moest gewassen worden. Daar houd ze niet van. Maar ze houd wel van kriebelen op haar buikje.”

De volgende is Elon. “Hallo allemaal. Dit is ons huisdier TripTrap. Hij is een duizendpoot. Hij kan iets heel speciaals. Hij kan muziek maken met zijn pootjes”. TripTrap begint te klappen met zijn handen. Elk klapje klinkt net even anders. Hij klapt een heel deuntje! “Hé!” roept Tonki. “Dat liedje ken ik!”.

(Op de melodie van “Vogeltje wat zing je vroeg”). “Samen vliegen, hand in hand. Onder ons, het elfenland. Kijk, de vogels vliegen zij aan zij. Omdat ze samen vliegen, zo heerlijk samen vliegen. Omdat ze dat zo leuk vinden als wij”

De hele klas klapt. “Wauw, wat knap van je TripTrap!”, roepen ze. TripTrap wordt er verlegen van.

“Ok”, zegt juf Elfie. “Luana, wil jij iets vertellen over jou huisdier?”. “Hoi. Dit is Zoë, onze vlinder. Zoë kan het hardste wapperen van alle vlinders. Harder dan wie dan ook”. Op dat moment komt Pilo de klas inlopen. Hij heeft een klein zwart spinnetje bij zich. “Sorry dat ik wat laat ben juf. Oggie en ik hebben ons verslapen”. Opeens!….”WHOESH!!!!!!” een harde wind waait door de klas. Alle papieren vliegen door de klas en ook een paar elfjes. Nog net zien ze de vlinder door het raam wegschieten en in de verte verdwijnen. Luana bungelt nog aan het riempje van haar vlinder. “O ja, ze is bang voor spinnuuuuuhhhhh…..”

“Wauw”, zegt Tonki. “Die vlinder kon inderdaad hard wapperen!”. Iedereen moet lachen.

Vond je het verhaaltje leuk? Deel het dan op facebook, of ander social media of laat een berichtje achter op onze facebook. We horen graag van je.