14 dec

Kerstfeest in het Elfenbos

Kerstfeest in het Elfenbos

Kabouters vragen juf Elfie de weg. Maar dat is nog niet zo makkelijk.

Hallo lieve Grollebol vriendjes! Deze week zal ik jullie een verhaal vertellen over het kerstfeest in het elfenbos. De elfjes hangen dan slingers om mijn nek en kerstballen aan mijn oren. Ik lijk dan wel een kerstboom! Hahahaha!!! Ga maar gauw lezen.

Juf Elfie heeft haar speciale kerstkleren aan. Vandaag is het kersfeest in het elfenbos. Ze heeft rode schoenen aan, een rode jurk en groene bloemen in haar haar. Het elfenbos is helemaal versierd en overal staan kraampjes. Aan het begin van het bos is een grote poort gebouwd. Juf Elfie staat daar en begroet alle bezoekers van het feest.

Kerstfeest in het elfenbos is voor iedereen. Alle dieren en wezens komen dan samen om feest te vieren. Vossen, muizen, uilen, maar ook slakken, lieveheersbeestjes en spinnen. Natuurlijk komen alle elfjes, maar ook kabouters, trollen en harige wildemannetjes en wildevrouwtjes.

Welkom! zegt juf Elfie tegen twee kabouters. Hallo juf Elfie. Kan je ons misschien vertellen waar de kaboutermarkt is? We willen daar onze spulletjes verkopen. Achter de kabouters staat een grote, hijgende mol. Het dier is helemaal volgeladen met spulletjes. Dat is heel erg zwaar want kabouters maken graag meubels en speelgoed van steen.

Geen probleem, zegt Elfie. Volg de gele vlaggetjes. Ga dan voorbij het slakkenrestaurant. Daar staat een groot bord voor de deur. Op dat bord staat het menu. Er staat alleen sla op het menu. Loop dan nog verder en dan kom je bij het theater plein. Volgens mij zijn nu de wildemannetjes en –vrouwtjes bezig met vuurspuwen. Pas goed op dat je je baard niet verbrand!

Je moet dan nog verder lopen, langs de snoepkraampjes van de elfjes. Als je van boterbloem koekjes houdt, dan moet je opschieten. Grollebol is daar ook en je weet hoe graag hij boterbloem koekjes eet, hihihihi. Als laatste loop je langs het sportveld. De trollen hebben nu een wedstrijd. Worstelkietelen! De kampioen van vorig jaar doet ook mee, Grumpedump. Hij heeft een dikke vacht en hij kan heel goed tegen kietelen. En dan? Dan ben je bij de kaboutermarkt. Ik heb speciaal voor jullie nog een plekje bewaard waar je je spulletjes kan neerzetten.

De kabouters kijken met grote ogen naar juf Elfie. Jeetje, dat is wel veel om te onthouden. Welke kleur vlaggetjes moeten we ook weer volgen? Elfie lacht. Kom maar mee, ik breng jullie er wel naar toe. Ik heb hier lang genoeg gestaan. Ik heb ook zin in een feestje. Het samenzingen gaat zo beginnen. Ik wil niet te laat komen. Jullie zingen toch ook mee? Iedereen zingt mee, ook de wildemannetjes en –vrouwtjes. Zij zingen misschien niet zo heel mooi, maar wel het aller-hardst, hihihihi.

(Op de melodie van O Denneboom)

Olani boom, Olani boom! Olani vriendschap is wonderschoon.

Een deurtje naar een mensenkind.

Ik hoop dat ik een briefje vind.

Olani boom, Olani boom! Olani vriendschap is wonderschoon.