07 apr

Het verhaal van Snuf de Slak

Het verhaal van Snuf de Slak

Deze slak heeft het altijd koud. Zaza en Tonki weten iemand die kan helpen.

Vonden jullie het de laatste tijd ook zo koud en nat? Gelukkig heb ik een dikke groene vacht en een dik buikje. HAHAHAHA! Grollebol heeft het niet snel koud! Ik hoor veel gesnuf en gehoest om me heen in het elfenbos. Volgens mij was zelfs de paashaas een beetje verkouden. Weet je wie het ook altijd koud heeft? Snuf de Slak. Misschien dat Zaza en Tonki hem kunnen helpen?

‘HATSJOE!!! HATSJOE!!! HATSJOE!!!! *snuf*, *snort*, *snurk*’. Het is Snuf de Slak. Hij is heel erg verkouden. Snuf is heel vaak verkouden. Een dikke druppel hangt aan zijn neus. Net op dat moment komen Zaza en Tonki de hoek om lopen. ‘HATSJOE!!!’.

‘AAAAaaaa!!!! Getsie!!!’, schreeuw Tonki. ‘Ik zit helemaal onder de viezigheid!’. Zaza probeert haar lachen in te houden. Zij staat achter Tonki en is niet nat geworden. ‘O jee, sorry’, zegt Snuf. ‘Ik zag je te laat. Ik kan het niet tegenhouden. Ik moet gewoon heel de tijd niezen. Ik heb het altijd zo koud. Gek hè? De meeste slakken vinden nattigheid en kou niet erg. Ik wel. Het liefst zou ik heel de dag in de zon liggen. Heeeerlijk! Hihihi…HATSJOE!!! *snuf*. Ik heb zelfs een keer geprobeerd een kacheltje mee te dragen op mijn huisje. Maar dat ging niet helemaal goed. Daarom heb ik die zwarte plekken op mijn huisje.’

‘Wat vervelend voor je’, zegt Zaza. ‘Misschien kunnen we iets verzinnen voor je? Wat denk jij Tonki?’ Tonki kijkt nog een beetje boos. Hij is nog bezig om de viezigheid van zijn kleren af te vegen. ‘Mmmm, misschien dat FixNix hem kan helpen. Zijn paddenstoel is niet ver hier vandaan.’

FixNix is druk bezig in zijn werkruimte. Overal staan knutsels, gereedschap en knutselmateriaal. Hij is bijna klaar met een nieuwe knutselopdracht voor de elfenpost. Opeens gaat de bel ‘Tingeling! Tingeling!, Piep!, Piep!, Moehoe!’. FixNix heeft een hele speciale bel voor zijn huisje gemaakt. FixNix doet de deur open. ‘HATSJOE!!!!’.

‘AAAAaaa!!! Getsie!!!!, schreeuwt FixNix. Ook hij zit nu helemaal onder. Snuf kijkt beteuterd. ‘Sorry, het gebeurt zo snel. Ik heb ook geen handen om voor mijn neus te doen. Zaza en Tonki proberen hun lachen in te houden. FixNix kijkt een beetje boos. ‘Mmm, jullie hebben vast een goede reden om bij mij aan te bellen.’

‘Natuurlijk’, zegt Zaza. ‘Snuf hier, is heel zielig, hij heeft het altijd koud. Daarom moet hij zo niezen. Heb jij misschien een idee om hem te helpen? Misschien kan je iets knutselen?’.

FixNix kijkt eens goed naar Snuf. ‘Ik denk dat ik wel een idee heb, kom maar binnen.’ FixNix loopt naar een hele grote kist in de hoek en begint erin te zoeken. Er vliegen allemaal dingen door de lucht. Oude sokken, een paar kabouter laarzen, elfenmutsjes. FixNix verdwijnt bijna helemaal in de grote kist. Zijn benen hangen helemaal van de grond. ‘Aha, ik heb hem!’, roept hij opeens. Uit de kist trekt hij een grote roze trui met grote gele bloemen erop. ‘Dit is een oude trui van Grollebol. Precies wat we nodig hebben’.

Zaza en Tonki kijken elkaar verbaast aan. Ook Snuf is verbaast. ‘Een trui? Wat heb ik nu aan een trui? Er zitten mouwen aan?’. ‘Let op’, zegt FixNix. Hij pakt een grote schaar en knipt de mouwen eraf. Hij trekt de trui zonder mouwen over het slakkenhuis van Snuf. Een stuk van de trui hangt over het lijf van Snuf heen.

‘O wauw, dit is echt zalig!’, roept Snuf. ‘Als ik vanavond in mijn huisje kruip zal ik voor het eerst in lange tijd heerlijk slapen. Dank je wel FixNix, dankjewel Zaza en Tonki. HATSJOE!!! HATSJOE!!!!’.

‘AAAaaaa!!! Getsie!!!!’. Nu zittten ze alledrie onder de viezigheid. ‘Sorry, een verkoudheid is niet gelijk over’, zegt Snuf met een verlegen lachje. En zo was Snuf de eerste slak met een trui. Al heel snel kwamen er meer slakken bij FixNix aanbellen. Ook zij wilden een trui. Niet omdat ze het koud hadden. Maar gewoon, omdat ze het zo mooi vonden.

Vind je de sprookjes leuk. Het zou heel leuk zijn als je een berichtje achterlaat op onze Facebook pagina.