12 okt

Het Trollenbos

Het Trollenbos

Trollen zijn cool! Wil je ook meer leren over trollen?

Hallo lieve knuffelbeestjes van me! Wie wil er knuffelen met deze grote groene knuffelbeer!? HAHAHAHA!! Verleden keer heb ik jullie verteld over het kabouterdorp en over het land van de wildemannetjes en -vrouwtjes. Het lijkt me leuk om deze keer wat meer te vertellen over het Trollenbos. Ik woon nu dan in een mooi hol in het elfenbos, maar toen ik nog een kleine GrollieBollie was woonde ik met mijn papa en mama en twintig broertjes en zusjes in een heel groot hol midden in het Trollenbos. Wil je meer leren over Trollen, dan ben je hier aan het goede adres.

Een dorp onder de grond

Naast het Elfenbos ligt nog een ander bos. Het GriebelBiebelBos. De bomen zijn er kort en dik met kronkelige takken. Aan de takken hangen lange slierten mos. Tussen de bomen is er altijd een beetje mist. Er zijn veel spinnenwebben en er lopen duizendpoten en pissebedden tussen de blaadjes op de grond. In het donker zie je de ogen van uilen oplichten. Veel elfjes en andere bezoekes van het bos vinden het dan ook een beetje spannend om naar het GriebelBiebelBos te gaan. Maar dat is nergens voor nodig hoor er kan je niets gebeuren.

Midden in het bos is het dorp van de Trollen. Als je het niet zou weten dan zou je het op een rustige dag kunnen missen. Trollen wonen namelijk in grote holen onder de grond. Overdag lopen er veel Trollen door het bos, maar ’s-avonds als iedereen aan het eten is, dan zou je misschien kunnen denken dat je door een verlaten bos wandelt. Maar dat is niet zo hoor. Er wonen echt heel veel trollen in het Trollenbos. Dat komt omdat trollenfamilies vaak heel groot zijn.

Trollengezinnen

Trollenmama’s krijgen vaak vijf of zes kleine trollenbaby’s per keer dat ze zwanger zijn. En mijn mama is wel vier keer zwanger geweest. Ik heb dan ook twaalf zusjes en 8 broertjes en we woonden allemaal in één hol. Dat is een drukke bedoening, maar ook heel gezellig. Daarom ben ik ook zo gek op knuffelen. Elke avond als we gingen slapen dan lagen we met zijn allen samen in de slaapplek in het hol. Lekker knuffelen en snurken. Vooral snurken! HAHAHAHA! Ons huisdier Muffie de mol sliep gezellig tussen ons in. Molletjes zijn echt superzacht.

Als we wakker worden eten trollen als ontbijt graag knollenpap met wormen. Ik vind dat niet lekker, ik eet liever de hele dag koekjes. Ik vind het ook zielig voor de wormpjes. De Trollenkinderen gaan naar de trollenschool en de papa’s en mama’s gaan dan werken. Mijn papa en mama hebben een bakkerij. Het maakt niet uit hoeveel ze bakken voor de klanten. Het gaat altijd op. Trollen hebben altijd honger. Eikeltjesbrood, Brandnetelcake, Bromvliegkaakjes, Insectenpizza en heerlijk modderbroodjes met poedersuiker. Jamjam!

Stoere spelletjes

Trollenkinderen leren al vroeg om mee te doen met alle trollensporten. De favoriete sport is modderworstelen. GrumbelBumbel is nu de grote kampioen. Hij is niet de grootste of sterkste worstelaar, maar hij is wel de slimste en snelste. Tijdens de laatste wedstrijd schoot hij zo onder de benen van zijn tegenstander door en trok hem toen, hops, aan zijn staart de modder in.

Een andere sport noemen we Trollentoren. Er zijn dan twee teams. De trollen in elk team klimmen dan op elkaar. Het team die het hoogste komt met de trollentoren wint. Dat is moeilijk joh. Eén keer stond ik helemaal onderaan. Ik had wel tien trollen op mijn rug. De toren wiebelde helemaal. Maar we hebben toen wel gewonnen.

Zo hopelijk heb je wat geleerd over de trollen. Volgende keer een beetje een spannend verhaal. Het is bijna Halloween. Ken je dat? Een beetje griezelen is af en toe leuk toch?