05 jan

Het sprookje van FixNix

Het sprookje van FixNix

Een hard geluid maakt FixNix wakker. Waar is zijn keuken gebleven!

Hoi elfenvriendjes!!! Jullie grote groene Grollebollebollebolle vriend is er weer! HAHAHAHA!!! Deze week zal ik jullie een verhaal vertellen over FixNix. Hij en ik zijn dikke vrienden. Ik ben niet de enige die graag boterbloemkoekjes eet. FixNix kan er ook wat van. Vraag maar aan mevrouw McSmully. Als ik een verhaal voorlees voor de elfjes, dan komt hij ook graag luisteren. Wat zal hij verbaast zijn als hij erachter komt dat ik deze week een verhaal over hem vertel.

FixNix zit te suffen in z’n schommelstoel. Hij is net weer bij mevrouw McSmully geweest. Ze had net een heerlijke paddenstoelentaart gebakken en ze had ook nog een halve bessenpudding in de koele kelder staan. Hoewel ze wel eens moppert als FixNix stiekem een koekje pakt, vind ze het eigenlijk heel leuk om hem lekker te zien smullen. Maar FixNix is heel slaperig geworden van zijn volle buik. Snurk, zzzzzz, snurk, zzzzz….KRAAK!!!

“Huh?” FixNix doet zijn ogen een beetje open. “Wat hoor ik?”. KRAAK!!! FixNix is nu echt wakker. “Nu hoor ik het weer. Dat klinkt niet goed!”. Hij kijkt achter zich. “Aaaaah! Wat is dat!”. Vlak achter FixNix is een muur van donkerbruin haar te zien. “Waar is mijn keuken! Waar is mijn eettafel!”. Hij rent naar de kapstok en doet zijn jas en schoenen aan. Hop, snel naar buiten. Buiten gekomen kijkt FixNix naar zijn huisje. Hij woont in een grote paddestoel met rode en witte stippen. Maar wat is dat! Boven op zijn huis ligt een grote bruine beer te slapen. De hele achterkant van het huis is kapot. FixNix is heel erg boos. Z’n wangen zijn rood en er komt bijna stoom uit zijn oren.

Hij loopt naar de neus van de beer en klimt op de snuit van de beer vlak voor de ogen van de beer. “Heee! Wakker worden! Grote loebas, dit kan toch niet!” De ogen van de grote beer gaan open. Het eerste wat de beer ziet, is kleine boze FixNix die staat te springen op haar neus. “O hallo kleine vriend, ik heet Brunelien. Wat is er? Waarom ben je zo boos? Heb ik iets verkeerd gedaan?”. FixNix wordt nu nog bozer “Iets verkeerd gedaan?! Iets verkeerd gedaan?! Wat denk je? Je ligt op mijn huis te slapen! Alles is kapot! Wat gaan we daar aan doen koekebakster!”. Brunelien kijkt onder zich en schrikt zich een hoedje. “O jee! Wat erg! Ik ben te vroeg wakker geworden uit mijn winterslaap en nog heel erg slaperig. Ik val elke keer zomaar opeens in slaap. Ik kan er echt niets aan doen. Ik vind het zo erg. BOEHOEHOEHOE!!! ZO E-E-ER-RUG!!! BOEHOEHOEHOEHOE!!! Waar moet je nu slapen?..snuf…snif….”

FixNix voelt zich een beetje rot nu. “Ok, rustig maar. Ik ben al wat minder boos. Ik snap het nu. Maar ja, ik heb nu geen huis meer. En hier in deze buurt wonen er in elke paddenstoel al kabouters”. Brunelien houdt opeens op met huilen “Snuf…snif…ik weet wel een paddenstoel. Naast mijn hol staat een oude boom. Onderaan die boom groeit de grootste paddenstoel die ik ooit heb gezien. Zou dat geen huisje voor jou kunnen zijn. Ik zou het heel gezellig vinden om een buurman te hebben?”.

“Mmmmm” denk FixNix. “Dat is misschien geen gek idee. Ik heb altijd al een extra grote knutselkamer willen hebben. Ik maak knutsel opdrachten voor de elfenvriendjes in mensenland. Om al die prachtige knutsels op te kunnen hangen en neer te zetten heb ik veel ruimte nodig. Wacht even, dan roep ik de kabouterbrigade bij elkaar. In noodgevallen helpen wij kabouters elkaar. Voor je met je ogen kan knipperen hebben wij van die paddenstoel bij jou grot, een huis gemaakt.”

En zo kwam het dat er die dag iets bijzonders te zien was. Een grote bruine beer sjokte door het kabouterdorp richting het elfenbos. Tussen haar oren zat Fixnix. Op haar rug zaten alle kaboutermannen uit het dorp. Ze hadden allemaal hun kluskleren aan en tassen vol gereedschap. Ze zongen liedjes en maakten grapjes.

FixNix woont nu naast Brunelien. Het is het mooiste paddenstoelhuis van het bos. Soms als je langs loopt dan zie je achter het raam van de knutselkamer FixNix druk in de weer met papier, verf en kwasten. Dan is hij weer bezig om een leuke knutselopdracht te verzinnen.

Tot volgende keer!

Laat ons op Facebook of via de mail weten wat je van dit verhaaltje vond. Misschien heb je ideetjes voor een verhaal, of andere suggesties? We horen graag van je.