31 mei

Het bloemenfeest

Het bloemenfeest

Het elfenbos is groen en vol met bloemen. Tijd voor een feestje!

*ssssSSSSNUF!*…..*AAAAaaaaaahhhhh*….Mmmmmm wat heerlijk!!!

Kunnen jullie raden wat ik aan het doen ben? Ik ruik aan een prachtige bloem. Hij heeft een heerlijke geur. Hij ruikt naar snoepjes! O jee, nu heb ik trek in snoepjes! HAHAHAHA!!!

Jullie weten dat ik gek ben op bloemen. Daarom ben ik ook zo blij. Het elfenbos is op zijn allergroenst met dit lekkere weer. Overal groeien er bloemen. Het hele bos ruikt hééérlijk. Ik hoef alleen maar mijn raam open te doen en mijn hele huis ruikt er naar en ik ook! HAHAHAHA!!!

Vandaag is een speciale feestdag voor de elfjes. Vandaag is het het bloemenfeest. Alle elfjes verkleden zich dan als hun favoriete bloem. Het elfje wat het best verkleed is wordt gekozen tot prins of prinses van het feest. Wil je weten wie er dit jaar gekozen wordt? Ga maar gauw lezen.

Zaza en Tonki kleden zich aan

‘Mama! Mama! MAM-MA!!! Ik kan mijn rode bloemblaadjes niet vinden! MAM-MA!!!’. Zaza loopt naar de trap. Mama komt al naar boven lopen. ‘Geen paniek!’, zegt ze. ‘Wat is er meissie? Je rode bloemblaadjes? Ze liggen achter je op de stoel suffie!’. Ze lacht en helpt Zaza met de rode blaadjes. Zaza gaat dit jaar als tulp verkleed naar het bloemenfeest. Haar kleren zijn groen. Zelfs haar handen en gezicht zijn groen geschminkt. Zo lijkt ze net de stengel van een tulp. Op haar hoofd draagt ze een diadeem en daar maakt mama de rode blaadjes aan vast. De blaadjes staan omhoog. Zaza kijkt in de spiegel. Trots kijkt ze in haar groene gezicht ‘WAUW! Ik lijk wel echt een tulp. Ik ga dit jaar zeker gekozen worden tot de prinses van het bloemenfeest’.

Tonki komt binnen lopen. Hij heeft zich verkleed als distelbloem. Hij heeft ook heel erg zijn best gedaan. Misschien wel iets teveel zijn best gedaan. Hij heeft zelfs stekels op zijn pak geplakt. ‘Au! Au! Ik zie er wel cool uit zo’, zegt hij. ‘Ik denk alleen wel dat ik vanavond veel ruimte zal hebben om te dansen op het bal. Iedereen die te dicht bij komt zal geprikt worden door mijn kostuum. Misschien moet ik een waarschuwing op mijn rug en voorkant plakken?’.

‘Ok jongens, jullie zien er allebei fantastisch uit. Kom we gaan naar de Olani boom, het feest is al begonnen. Papa! Pipa! Gaan jullie ook mee?’. Daar komt Pipa aangerend, zij ziet eruit als een madelief. Papa en Mama zijn allebei als een Boterbloem verkleed. Het is tenslotte de familie Boterbloem.

FixNix jaagt op koekjes

Verderop in het bos zit FixNix in zijn luie stoel een krantje te lezen. Opeens ruikt hij een heerlijke lucht door het raam naar binnen komen. Zijn neusgaten gaan omhoog. Hij snuft. Zijn ogen gaan wijd open. ‘McSmully heeft koekjes gebakken!’. Snel doet hij zijn schoenen aan en hij rent de deur uit.

Even later staat FixNix bij McSmully voor de deur. ‘Klop, klop, klop! Lieve mevrouw McSmully! Ik ben het! Je beste vriend FixNix. Ik kom even gezellig een kopje thee drinken en misschien….een koekje eten?….’

Maar McSmully is niet thuis. Zij is al naar het bloemenfeest. FixNix kijkt door het raam. Hij zou echt alles doen voor een koekje. Het ruikt zo lekker. Het raam in de keuken staat open! Snel rent FixNix achterom. Hij klimt op een ton. Op de ton zet hij een krat en daar weer op een stoel die buiten staat. FixNix kan nu net bij het open keukenraam. Hij ziet de schaal met koekjes al staan. Hij wil naar binnen klimmen en staat op zijn tenen.

O jee, de wankele toren begint te schommelen! ‘Rommeldebommel! Aaaah! Sploesh!’. FixNix tuimelt zo in een grote struik vol prachtige bloemen.

Even later op het bloemenfeest

Het is gezellig op het bloemenfeest. Er zijn lekkere hapjes en drinken en iedereen is aan het kletsen en dansen. Sommige elfjes dansen vliegend in de lucht. Het moment van de verkiezing van de prins of prinses van het feest is aangebroken. Wie meedoet met de verkiezing mag op het podium gaan staan. Het elfje die het hardste gejuich krijgt wordt gekozen. Zaza is nog niet aan de beurt. Voor haar vriendin Tatanka is heel hard gejuicht.  Tatanka is verkleed als een orchidee. ‘Echt heel moeilijk om zo’n pak te maken’, denkt Zaza. ‘Ze verdient het om te winnen’.

Maar wat is dat? Opeens komt er iemand het feestterrein oplopen. Zo’n mooie bloem hebben de elfjes nog nooit gezien. Het is FixNix! Zijn hele baard en haar zitten vol met bloemblaadjes! Alle kleuren van de regenboog!

‘FixNix! FixNix!’, roepen de elfjes. ‘FixNix is de prins van het bloemenfeest!’. De elfjes zetten hem op een stoel versierd met bloemen, vlak bij de Olani boom. FixNix is een beetje in de war. Hij is net met veel moeite uit de bloemenstruik geklauterd en nu zit hij hier op een troon? ‘Hé, wie zie ik daar? McSmully! McSmully! Heb je misschien koekjes voor het feest meegenomen?’

‘Ja zeker FixieNixie! Alleen je bent net te laat, de laatste is net opgegeten door Grollebol. Maar ik heb hier nog wel een schaal met heerlijke peentjes?’…….

En zo leert FixNix een belangrijke les: Boontje komt om zijn loontje!

Vond je het verhaaltje leuk? Deel het dan op facebook, of ander social media of laat een berichtje achter op onze facebook. We horen graag van je.