12 jul

Elfje Lizzy gaat op vakantie

Elfje Lizzy gaat op vakantie

Het mensenkind Lotte gaat op vakantie en elfje Lizzy gaat mee

Hoi lieve kinderen! Hebben jullie ook zomervakantie! Fijn de hele dag buiten spelen in het warme zonnetje, of misschien lekker naar het strand? In de zomervakantie kan je heel veel leuke dingen doen.

Ook de trollenkinderen zijn nu vrij. Ze spelen dan graag modderbal, of ze gaan met z’n allen worstelen. Dat vind ik maar niets. Daar krijg ik klitten van in mijn mooie groene vacht. Voor de bloemetjes in mijn haar is het ook niets. Van dat worstelen blijft er geen blaadje meer heel. Nee hoor, laat mij maar lekker in het zonnetje zitten met een lekker koud glaasje druivensap en een heerlijk schaaltje boterkoekjes. Meer heb ik niet nodig om blij te zijn. Weet je, eigenlijk heb ik niet meer nodig dan die boterkoekjes! HAHAHAHA!!! Ik heb gelijk honger! HAHAHAHA!!!

Ook trollenkinderen gaan op vakantie met hun papa en mama. Dan gaan ze kamperen in het land van de wildemannetjes en -vrouwtjes. Je hebt daar prachtige bergen, met grote meren en hoge watervallen. Trollen vinden het supercool om zich naar beneden te laten vallen in een waterval. Dat moeten jullie niet doen hoor, dat is heel gevaarlijk. Mensenkinderen zijn niet zo stevig als een trol!

Weet je wie er ook op vakantie gaat? Het mensenkindje Lotte. Ze gaat samen met haar papa en mama en natuurlijk Loebas de hond, naar Frankrijk. Ze neemt het magische elfendeurtje mee op vakantie. Het elfje Lizzy is daarom druk bezig met inpakken. Ga maar gauw lezen!

 

Vakantiestress!

‘O jee! O jee! Wat moet ik nu doen?’. Lizzy loopt druk heen en weer door haar huisje achter het elfendeurtje. Overal door het huis staan er kastjes open en liggen er spulletjes door elkaar. Op het bed liggen kleren. In de badkamer, ligt een tandenborstel en een paar handdoeken klaar. In de woonkamer ligt er een jas op de bank en een paar sprookjesboeken. In het midden van de woonkamer staat een grote koffer open. Hij is gemaakt van hout. De randjes zijn roze en in het midden is een mooie gouden zon. Ze heeft hem cadeau gehad van haar papa en mama in het elfenbos.

Lizzy is druk bezig om haar koffer te pakken voor de vakantie naar Frankrijk. Haar mensenvriendje Lotte had een briefje voor haar neergelegd:

“Lieve Lizzy,

Ik heb zomervakantie. Jippie! Ik heb er heel veel zin in. Papa en mama hebben me verteld dat we twee weken naar Frankrijk gaan. Loebas gaat ook mee. We moeten dan heel ver rijden en als we daar komen, staat er een caravan klaar voor ons. Ik heb m’n eigen kamertje in de caravan. Ik neem jou natuurlijk ook mee. Ik zal een mooi plekje voor het deurtje uitzoeken in mijn kamertje daar. Ga maar gauw pakken, want over twee nachtjes slapen gaan we.

Kusjes van je allerallerallerbeste vriendin,

Lotte

O ja voor ik het vergeet. Eén van mijn tandjes zit heel erg los. Als hij helemaal los is en ik leg hem onder mijn kussen. Krijg ik dan een muntje van je?”

Lizzy is nog steeds druk door haar huisje aan het ijsberen. ‘Hoe kom ik nu aan een muntje. O jee! Ik had daar eerder aan moeten denken! Straks ligt er een tandje en dan heb ik niets om het voor te ruilen. Misschien dat Loebas me kan helpen’. Gauw gaat Lizzy door het elfendeurtje naar buiten de slaapkamer van Lotte in. Het huis is leeg. Lotte is met haar papa en mama nog wat boodschapjes aan het doen voor de vakantie.

 

Op zoek naar een muntje

Snel vliegt Lizzy de slaapkamer uit en de gang door. Aan het einde van de gang staat de deur naar de woonkamer op een kiertje. Er komt een zacht geluid uit de woonkamer de gang in en Lizzy tegemoet. Het klinkt als ‘rrrrrronnnk….rrrrRONNK….RRRRRONNK!!’. Lizzy vliegt naar binnen. Daar ziet ze waar het geluid vandaan komt. Het komt natuurlijk van Loebas. De grote hond ligt midden in de kamer te snurken. Lizzy gaat vlak onder de neus van Loebas vliegen en ze begint heel hard met haar vleugeltjes te wapperen.

‘Huh? Wat? Héé joh! Houd op! Dat kietelt!’. Loebas wrijft met zijn poot over zijn neus. Lizzy vliegt nu naar zijn oor. ‘Is dit beter?’, vraagt ze terwijl ze hem achter zijn oor kriebelt. ‘O ja! Dat is veel beter!’, zegt hij terwijl hij van plezier met zijn achterpoot op en neer trapt. ‘Ok, ik neem aan dat je me niet voor niets wakker hebt gemaakt? Kan ik je ergens mee helpen’. Lizzy lacht lief naar Loebas. ‘Ik hoop het. Lotte is haar eerste tandje aan het wisselen. Ik heb een muntje nodig om onder haar kussen te leggen als ze haar tandje daar neer heeft gelegd. Kan jij mij helpen zoeken?’. ‘Natuurlijk!’, zegt Loebas enthousiast. ‘Geld wordt nooit gewassen. Ik heb een hele goede speurneus. Ik kan daar niet alleen goed lekkere dingen mee vinden om op te peuzelen. Let jij maar eens op!

Druk snuffelend loopt hij nu door de kamer. Onder de bank. Achter de tv. Onder de grote kast bij de eettafel stopt hij. ‘*snuf* *snuf*….ha…HA…HAAATSJOE!!!’ Een grote stofwolk schiet vanonder de kast vandaan. ‘Ik heb er denk ik één gevonden, kan jij eens kijken Lizzy?’ en ja hoor! Ver onder de kast ligt er onder een plukje stof een euromunt. Lizzy geeft Loebas een dikke knuffel en vliegt met de munt terug naar haar kamertje.

Ze poetst hem nog even mooi glimmend op en stop hem onderin haar koffertje. ‘Zo, nu heb ik alles! Nu gauw nog een briefje voor Lotte schrijven, dat ik klaar ben om te vertrekken. Ik heb er heel veel zin in’.

Volgende keer gaat het verhaal verder, maar dan vanuit Frankrijk!

Vond je het verhaaltje leuk? Deel het dan op facebook, of ander social media of laat een berichtje achter op onze facebook. We horen graag van je.