16 nov

De paddestoelenrace

De paddestoelenrace

Boffo is niet snel, maar wel slim. Gaat hij winnen?

Hoi lieve kindjes, jullie raden het al. Ik ben het weer. Jullie grote vriend Grollebol! Deze week een verhaaltje over mijn favoriete dag van het hele jaar. De dag van de paddestoelenrace. Alle elfjes die op de elfenschool zitten, mogen dan mee doen. Het is elk jaar weer super spannend wie er gaat winnen. Wie gaat er dit jaar winnen? Ga maar lekker lezen….

De avond voor de race

Juf Elfie is druk bezig om vlaggetjes neer te zetten door het hele bos. Morgen moeten de elfjes die mee doen met de paddestoelenrace, de vlaggetjes volgen tot aan de finish. Een aantal hulpouders zijn druk bezig met het versieren en netjes maken van het bos. Overal hangen vlaggetjes en lampionnen.

Borrie, de vader van het elfenjongetje Boffo, komt aanvliegen. ‘We zijn bijna klaar juf Elfie’, zegt hij. ‘Alle vlaggetjes zijn geplaatst en we zijn nu bezig met het maken van de laatste hindernis. Ik ben heel benieuwd naar de race van morgen. Ik heb nog nooit zo’n lastig parcours gezien. Ik denk dat mijn zoon Boffo het moeilijk gaat krijgen. Het is een hele lieve en slimme jongen. Maar hij houd iets te veel van boterbloemkoekjes. Daar wordt je niet snel van. Toch ben ik trots op hem, want hij wilde heel graag meedoen en dat is het belangrijkste. Ik weet nog toen ik jong was en mee mocht doen met de paddestoelenrace. Ik vloog veel te snel een bocht in. Ik ging rechtdoor zo de modderbak in. Ik landde vlak naast mijn vriend Dukko. Hij was ook in de modder gevlogen. Hij zat helemaal onder en ik ook. We moesten allebei heel hard lachen. Ik heb niet gewonnen, maar dat maakt niet uit. Het was een hele leuke dag die ik nooit zal vergeten.’

Elfie knikt. ‘Ja’, zegt ze. ‘Ik weet zeker dat morgen ook een hele leuke dag wordt en…een spannende dag’.

De dag van de race

Boffo kijkt om zich heen. Zoveel elfjes heeft hij nog nooit gezien. Samen met zijn vriendjes Dion en Elon staat hij aan de start. Hij en de andere elfjes staan op een rij te wachten. Nog even en dan komt het startsein. Dan gaat de race beginnen.

Hij kijkt voor zich. Aan beide kanten van de racebaan zitten de bomen stampvol. Het lijkt wel of alle elfjes uit het elfenbos er zijn. In de verte, bovenin een grote boom, ziet hij zijn papa en mama zwaaien. Hij zwaait terug.

‘Héé Boffo!’, hoort hij iemand roepen. Het is Djiff. ‘Maak je wel een beetje ruimte voor mij? Je weet dat ik supersnel kan vliegen. Die prijs. Die is van mij!’. Boffo schudt zijn hoofd. ‘Pfff, opschepper! Het gaat niet alleen om snel vliegen. Je moet ook slim vliegen’.

Opeens is iedereen in het bos stil. De race gaat bijna beginnen. Elfie staat al klaar met de bloementrompet. Ze brengt de trompet naar haar mond. 1…. 2…. 3… en….

TOEOEOEOEOEOET!!!!!!!!! DE RACE IS BEGONNEN!!!!

Alle elfjes schieten van de startlijn de baan op. Boffo vliegt zo hard hij kan er achter aan.  Toch is hij laatste. Aan beide zijden van de racebaan wordt er nu heel hard gejuicht en gezongen. Boffo vliegt nu langs zijn ouders. Hij hoort zijn papa nog roepen ‘Kijk uit voor de modderbakkennnn!!!……’ en dan is hij ze al weer voorbij. Op en neer volgt hij de vlaggetjes tussen de bomen. Langs de grond. Omhoog tussen de takken van de bomen en weer terug de struiken in. Opeens een scherpe bocht! Boffo weet nog net op tijd te stoppen. Hij vliegt bijna in een modderbak. Het lijkt wel of in de bak drie moddermonsters zitten. ‘Kom op Boffo!’ roept er één. ‘Je moet niet kijken, je moet doorvliegen!’. Boffo kijkt nog eens goed. Dat is helemaal geen moddermonster! Dat is zijn vriend Dion! Hij zit helemaal onder.

‘Hij heeft gelijk’, denkt Boffo. ‘Gauw doorvliegen’ en weg is hij. Snel door tunnels onder de grond. Een slalom om paddestoelen heen. Door hoog gras en tegen de wind in. Boffo begint nu echt moe te worden. Onderweg vallen er veel elfjes af. Sommigen zitten vast in  spinnewebben, anderen zijn in een struik gevlogen en weer anderen zijn de weg kwijt geraakt in de tunnels. Boffo heeft goed opgelet. Hij vliegt nu bijna vooraan, vlak achter Djiff. Djiff is een beetje vies geworden. Hij is tegen een inktzwam aangevlogen. Maar Djiff vliegt zo snel, dat hij toch nog als eerste vooraan vliegt.

Djiff kijkt achterom. ‘Héé Boffo, je bent precies op tijd om mij te zien winnen!’, schreeuwt hij. ‘Kijk ik ben bijna bij de finish’. Maar Boffo let niet op. Vlak voor de finish heeft Elfie samen met de hulpouders nog een laatste hindernis gemaakt. ‘FLATSJ!!!!!!’, een groot net zwiept naar beneden en Djiff is gevangen. Boffo kan het bijna niet geloven. Hij vliegt over de finish en het hele elfenbos juicht de winnaar toe van de paddestoelenrace.

‘BOFFO!, BOFFO!, BOFFO!’, roepen ze. Na de race krijgt Boffo van Elfie de paddestoelenbeker uitgereikt. ‘Kampioen Boffo’, staat er onderaan de beker. Wie had dat gedacht?

Einde

Volgende week weer een knutsel opdracht van FixNix. Kusjes van Grollebol.