21 dec

De mini kerstman

De mini kerstman

Elfje Lizzy gaat een paar dagen terug naar haar familie voor de kerstdagen

Ho, ho, ho, lieve elfenvriendjes! Het is weer kersttijd. Gezellig hè? De kerstboom staat in de kamer. Het huis is versierd. Gezellig samen eten met vrienden en familie. Ik krijg er altijd een heel warm gevoel van. Jullie ook?

Deze week weer een verhaaltje van Lizzy, de grote zus van Zaza en Tonki. Lizzy woont achter een elfendeurtje in de kamer van het mensenkind Lotte. Ook in het huis van Lotte is het een gezellige boel met kerst. Ga maar gauw lezen.

Een leuke verrassing

‘ Pompompiedom. Tralalala’. Lizzy is vrolijk. Ze is druk bezig om haar koffertje te pakken. Ze gaat een paar dagen terug naar haar familie om kerst te vieren. Ze heeft haar papa, mama, haar kleine zusje Zaza, haar broertje Tonki, haar babyzusje Loeloe en natuurlijk Pipa het lieveheersbeestje, al een tijdje niet gezien. ‘ Hop! Klaar.’ Met een klap doet ze haar koffertje dicht. ‘Nog even Lotte een kusje geven en Loebas een knuffel en dan kan ik vertrekken’, zegt ze hardop tegen zichzelf.

Zachtjes doet ze de deur van haar elfenhuisje open. Het deurtje komt uit in de slaapkamer van Lotte. Hé, wat is dat? Het elfendeurtje is rondom helemaal versiert! Er hangt een zilveren slinger om de rand. Er hangen een paar kleine kerstballetjes aan de rand van het deurtje. Voor het deurtje ligt een klein envelopje. Hoewel voor Lizzy is het nog steeds groot. Voor een mensenkind is het een klein envelopje. Lizzy maakt het open. Er zit een kerstkaartje in en er is wat op geschreven:

“Lieve Lizzy,

Kerst vier je met familie en vrienden. Jij bent ook één van mijn beste vriendinnen. Daarom heb ik je deurtje versierd. Ik hoop dat je het leuk vind. Ik heb heel erg mijn best gedaan. Ik wens jou en alle andere elfjes ook een fijne kerst en een gelukkig Nieuwjaar.

Xxx’ jes

Je grote vriendin Lotte”

‘Wat is ze toch lief’,denkt Lizzy. Lizzy vliegt naar Lotte die ligt te slapen in haar bed. Het kleine elfje vliegt naar haar wang en geeft haar een kusje. ‘Ik wens jou ook een fijne kerst, lieve Lotte’, fluistert Lizzy.

Een vreemd beest

Lizzy vliegt de kamer van Lotte uit, de gang in. Uit de slaapkamer van Lotte’s papa en mama komt een vreemd geluid. ‘ RRRrrronnnk, pfiewiewiewie’. Lizzy moet een beetje lachen, het is de papa van Lotte die grappig snurkt. Ze vliegt snel verder naar de huiskamer. In de hoek van de kamer staat de schaduw van een grote kerstboom. De ballen en slingers glinsteren in het maanlicht wat door het raam naar binnen valt. In de andere hoek van de huiskamer, ligt de mand van Loebas de hond. ‘Hé! Hij ligt er niet in. Dat is vreemd?’. Achter haar klinkt opeens ‘Psst!’.

Lizzy draait zich snel om. Ze schrikt. In het maanlicht ziet ze een grote schaduw op haar afkomen. Het lijkt wel een beer met een groot gewei op zijn hoofd. Wat is dat voor eng beest? Lizzy hoort een bekende stem ‘Hallo Lizzy, wat vind je van mijn gewei? HUHUHUHUH!’.

‘O, Loebas, je laat me schrikken joh. Hoe kom jij nu aan een gewei? Dat kan toch helemaal niet?’. ‘Lotte heeft me die gegeven. Het is een diadeem met een stoffen gewei erop. Ik lijk net op een rendier. Misschien kan ik wel voor de kerstman gaan werken. Ik ben groot en sterk genoeg om zijn slee te trekken. HUHUHUHUH!’.

Lizzy moet lachen. ‘Gekkie. Je bent het knapste rendier ooit. Hihihi. Kom hier, dan krijg je een dikke knuffel van me. Ook al ga ik maar een paar dagen weg, ik zal je toch missen.’ Ze vliegt op Loebas af en legt haar armen wijd tegen z’n grote nek. Ze legt haar wang in het lange zachte haar van de grote hond. ‘Ik vind jou ook lief Lizzy. Ik heb daarom een kerstcadeautje voor je. Kijk eens, deze lag onderin de doos met kerstspullen. Volgens mij is hij perfect voor jou’.

Lizzy kijkt naar de grond. Tussen de poten van Loebas ligt een klein kerstmutsje. ‘O wat mooi Loebas!’. Lizzy doet de muts op. Hij past precies! ‘En?’, zegt ze vol verwachting terwijl ze Loebas aankijkt.

‘HUHUHUH!’, lacht Loebas. ‘Je lijkt nu net een kleine mini kerstman. Of ben je een kerstvrouw? Hij staat je prachtig hoor’.

Laat ons op facebook of via de mail weten wat je van het verhaaltje vind. Tot volgende keer!