28 jun

De kleine kabouter met de reuzenvoeten

De kleine kabouter met de reuzenvoeten

Het neefje van FixNix leeft op grote voet

*Puf*, *puf*, poehee! Hebben jullie het ook zo warm? Moet je eens voorstellen dat je net zo’n dikke trollenvacht hebt als ik! Dat is net alsof je in de zon loopt met een hele dikke trui aan. Dat valt niet mee hoor. Daarom ga ik zo dadelijk naar de kapper. Hij gaat mijn vacht heel kort scheren. Hééérlijk! Voor het haar rond mijn enkels en voeten zal hij wel een grote heggenschaar moeten gebruiken. HAHAHAHA!!! Omdat trollen geen schoenen dragen, is het haar daar heel dik. Met onze grote, harige platte voeten hebben we ook helemaal geen schoenen nodig. Hé, dat doet me trouwens denken aan een verhaal! Het verhaal gaat over het kleine neefje van FixNix. Zijn naam is Brixie. Over grote voeten gesproken…..

Brixie het neefje van FixNix

Brixie woont met zijn papa en mama aan de andere kant van het elfenbos in het dorp van de kabouters. Hij is gek op FixNix en FixNix is gek op hem. ‘Ach mama, mag ik weer bij ome FixieNixie slapen? Alsjeblieft? Dan gaan we vast weer iets moois knutselen. Heb je die coole wasknijperdraak gezien mama? Deze keer ga ik hem vragen om samen een mooie eenhoorn van bloemen te maken. Of, of, een prachtige boot van gevallen takjes. Mag het? Mag het?’

‘Alweer!?’, vraagt mama. ‘Je bent pas nog bij hem blijven slapen?’. Brixie kijkt zijn moeder heel lief aan. Met hele grote ogen en een pruillipje. Mama moet heel hard lachen ‘Deugniet! Je weet dat mijn hartje smelt als je zo naar me kijkt. Ok, ik zal het met je papa bespreken en als hij het goed vindt, sturen we een berichtje naar FixNix via de bromvliegenpost.

FixNix krijgt visite

‘La-Lala-Lala, Lala, La-Lala-Lala-Lala, hompiedompie-dompie-dom’. FixNix staat lekker een deuntje te zingen in z’n werkplaats. Hij wiebelt met zijn bips terwijl hij lekker staat te timmeren. ‘Dit wordt mijn mooiste knutsel ooit’, zegt hij tegen zichzelf. Opeens wordt er tegen het raam getikt. Het is een dikke zwarte bromvlieg met een klein blauw petje op. ‘Héé! Post!’. FixNix doet snel het raam open en neemt het briefje aan van de dikke vlieg. Snel leest hij het. ‘Brixie vraagt of hij mag logeren. Leuk! Natuurlijk mag dat. Even snel een berichtje terug schrijven. Meneer vlieg, wil je mijn berichtje gelijk naar ze terugvliegen alsjeblieft?’ ‘Bzzzzz, Bzzzz’, zegt de vlieg. Hij neemt het briefje van FixNix aan en weg is hij. ‘Zo, even bij mevrouw McSmully langswippen’, denkt FixNix. ‘Zij heeft vast wel een paar koekjes over om aan mijn neefje te geven vanavond bij de thee. Misschien neem ik er ook wel 1, of 2. Hihi’.

Even later wordt er op de deur geklopt. ‘Huh, dat is snel?’, zegt FixNix en ja hoor, het is Brixie. Hij heeft een grote tas bij zich met schone kleren, een tandenborstel en natuurlijk zijn lievelingsknuffel, een pluizige groene trollenpop. ‘Hoe heb je dat zo snel gedaan? Ik heb net het berichtje terug gestuurd, dat je mag blijven slapen.’

Brixie grijnst. ‘Nou ome FixNix, dat komt omdat ik sneller kan rennen dan alle kabouters in het kabouterdorp en dat komt omdat ik van die grote voeten heb. Ik wilde je zo graag weer zien, dat ik nog sneller dan anders heb gerend. M’n voeten doen wel heel erg pijn. Volgens mij zit er iets in?’

Grote voeten

‘Ga even zitten jongen. Ik zal eens even kijken’. FixNix pakt een lampje en doet zijn bril op. Hij pakt een pincet en gaat zitten op een krukje. Hij kijkt eens goed naar de voeten van Brixie. ‘Oei jongen. Dat ziet er niet zo mooi uit. Wat heb je gedaan? Je hebt allemaal stekels en splinters onder je voeten?’. Voorzichtig begint FixNix met het pincet de splinters uit de voet te halen.

Brixie is een stoere jongen en hij blijft stil zitten. ‘Ik was zo hard aan het rennen dat ik te laat zag, dat ik onder een doornenstruik aan het rennen was. Ik kan heel hard rennen, heel hoog springen en natuurlijk heel hard stampen. Als ik een wedstrijdje stampen doe met de konijnen dan win ik altijd. Grote voeten hebben is best cool. Maar het is ook wel lastig soms. Ik doe ze vaak pijn, omdat ik geen schoenen aan heb. Ik zou best wel schoenen willen, maar ik pas geen enkele schoen in de schoenenwinkel.’

FixNix kijkt over zijn brilletje naar Brixie ‘Daar, beste jongen. Daar gaat ome FixieNixie wat aan doen. Zo, de splinters zijn eruit. Kom jij maar eens mee naar de werkplaats.

FixNix fixed het

Het wordt al een beetje donker in het elfenbos en het is ook stiller aan het worden. Maar niet in de werkplaats van FixNix. Er branden allemaal kaarsen en er is veel licht in de werkplaats. Het geluid van een naaimachine zoemt door de lucht. Op de werktafel liggen een grote schaar, lijm en naald en draden. FixNix zijn handen gaan vliegensvlug van de naaimachine naar het lijm en dan weer naar de naaimachine en dan weer naar de schaar en zo gaat het maar door.

Brixie zit stilletjes op een krukje in de hoek. Met grote ogen kijkt hij naar zijn oom. Hij heeft zijn oom al veel knutsels zien maken, maar dit wordt wel een hele bijzondere knutsel.

‘Zo! Ze zijn klaar’.  FixNix draait zich om. In zijn handen heeft hij twee prachtig witte sportschoenen. Op de zijkant van elke schoen heeft hij een gouden bliksemschicht genaaid. ‘Hoe vind je ze?’.

Brixie staat te springen van blijdschap. ‘TE GEK! O WAUW! DIT IS ECHT HET MOOISTE CADEAU OOIT! Ik ga ze gelijk aan doen! Dankjewel oom!’. Brixie is nu niet alleen de snelste kabouter in het kabouterdorp, maar ook de coolste. Want zulke mooie gympen heeft niemand. Met dank aan FixNix.

Vond je het verhaaltje leuk? Deel het dan op facebook, of ander social media of laat een berichtje achter op onze facebook. We horen graag van je.