22 feb

Een baby in huize Boterbloem

Een baby in huize Boterbloem

De babybloem gaat open! Is het een meisje of een jongen?

Hallo lieve elfenvriendjes! Een paar weekjes geleden vertelde ik jullie het verhaal over de grote babybloem in de slaapkamer van de papa en mama van Zaza, Tonki en Lizzy. Er groeit een klein baby-elfje in de bloemknop. Zijn jullie ook zo benieuwd of het een broertje of een zusje gaat worden? Ik ook! Ga maar gauw lezen…

Het is een rustige ochtend in huize Boterbloem. De zon schijnt door het raam van de keuken naar binnen. Mama zit aan de keukentafel een bordje honingpap te eten. Ze is lekker aan het kletsen met Lizzy. Ze hebben elkaar al een tijdje niet meer gezien. Lizzy heeft het heel druk in mensenland. Lizzy verteld over haar mensenvriendinnetje Lotte en de grote hond Loebas, die ook woont in het huis van Lotte. Papa kijkt af en toe over de rand van zijn krant. Af en toe moet hij lachen om de verhalen van Lizzy en dan leest hij weer verder. Pipa het lieveheersbeestje ligt in haar mandje in de hoek van de kamer. Ze is haar pootjes aan het schoonlikken.

‘Papa! Mama! Kom gauw! Kom gauw!’. Mama, Lizzy, papa en Pipa kijken met grote ogen naar de deuropening. Het is Zaza. ‘De babybloem begint open te gaan! Kom gauw! Kom gauw!’. Ze springen op uit hun stoel. Pipa is al eerste in de slaapkamer. Lieveheersbeestjes kunnen hard rennen. Mama, papa en Lizzy proberen tegelijk door de deur te rennen. Maar dat kan niet. ‘Héé, ik was eerst!’, roept mama een beetje lachend. Een beetje wringen, een beetje duwen. Even later staan ze met z’n allen in de slaapkamer van papa en mama. Op het kastje bij het raam staat de grote pot. In de pot staat de grote babybloem. De bloemknop is zo rond als een grote ballon. De bloemblaadjes lijken al een klein beetje open te staan. Er loopt een klein beetje water uit de punt van de bloemknop. De hele kamer ruikt naar bloemen, maar ook naar honing, en ook een beetje naar zomer? Een heerlijke geur.

Lizzy kijkt naar kleine zusje en broertje. ‘Spannend hè Zaza en Tonki. Dit is voor jullie de eerste keer dat je een baby geboren ziet worden. Ik weet nog, toen jullie geboren werden. Ik was zo blij. Ik wilde zo graag een broertje of zusje! En toen ging de bloem open….en toen had ik een broertje en een zusje. We vonden de bloem al zo groot!’, zegt ze lachend.

Pipa staat rechtop tegen het kastje. Haar ogen kijken net over de rand van het kastje. Van opwinding maakt ze geluidjes ‘Prrrrrrt, prrrrrt, prrrrrt’ en ze huppelt op haar zes pootjes.

‘Let op jongens! Het gaat gebeuren!’ zegt mama. Er klinkt een zacht gerinkel door de kamer. Een soort getingel. De bloem begint een beetje open te gaan. Kleine glittertjes komen uit de bloem en zweven door de kamer. Ze staan met z’n allen dicht op de bloem en ze zijn heel stil. Mama staat al klaar met een doek om de baby in te doen. Zaza en Tonki staan met open mond te kijken. Het is een heel bijzonder moment. En dan….dan gaat de bloem helemaal open en een klein baby-elfje glijdt eruit, zo in de armen van mama.

Mama staat trots met de baby in haar armen. Papa staat achter haar en houd haar vast. ‘En? en? Wat is het?’, roepen Zaza, Tonki en Lizzy.

‘Het is een meisje’, zegt mama. Een traantje van blijdschap glijdt van haar wang.

Mooi hè…..

Vond je het verhaaltje leuk? Deel het dan op facebook, of ander social media of laat een berichtje achter op onze facebook. We horen graag van je.