26 okt

Wauw! Een regenboog in je kamer!

Een regenboog voor in je kamer

Hoi elfenvriendje! Daar ben ik weer! Kabouter FixNix, de knutselkabouter. Ik heb vandaag toch iets moois gezien, een hele grote regenboog! Heb jij al een mooie regenboog gezien? Let maar goed op. Als het zonnetje schijnt en er ook regenwolken zijn, dan zijn er vaak regenbogen te zien soms zie je er zelfs wel 2 tegelijk! Leuk om te knutselen met papier.

Knutselen regenboog van papier

Elke regenboog is anders en iedereen ziet de regenboog ook net even anders. De regenboog is alleen te zien als er regendruppeltjes uit de lucht vallen en je de zon in de rug hebt. De regendruppels zorgen ervoor dat het zonlicht wordt gescheiden in de kleuren rood, oranje, geel, groen, blauw, paars.

Dat maakt knutselen in de herfst en lente extra leuk! Vandaag gaan we zelf een mooie regenboog knutselen met papier.

Wat hebben we allemaal nodig?

  • Papier in alle kleuren van de regenboog
  • Schaar
  • Nietmachine (je kunt ook lijm gebruiken)
  • Touw
  • Kraaltje
  • Watten
  • Lijm

knutselen met papier

De eerste stap is het knippen van het papier voor de regenboog. Alle kleuren hebben dezelfde breedte van 2 a 3 cm, alleen de lengte verschilt. Begin bij rood, knip een A4 over de volledige lengte. Knip iedere volgende kleur telkens 2 cm korter. Leg de stroken op elkaar en niet ze aan de 2 kanten vast.

knutselen met papier

Bindt nu de touwtjes eraan voor de regendruppels. Om de regenboog straks op te hangen, kun je een klein gaatje boven in de regenboog maken. Bindt aan 1 zijde van het touwtje een kraaltje. Haal het touwtje door de bovenkant van de regenboog.

Regenboog knutselen

Plak nu de watten aan de regenboog, zodat er twee mooie wolkjes ontstaan.

Regenboog van papier

Nu gaan we de regendruppels maken. Knip stroken van ongeveer 4 cm blauw papier. Vouw deze stroken over de lengte doormidden en knip vervolgens een halve regendruppel vorm eruit aan de dubbelgevouwen zijde.

Knutselen met papier

Plak 2 regendruppels aan elkaar met het touwtje er tussen en je hebt een mooie 3d regendruppel.

Knutselen met papier

Dat was de laatste stap, ga nu maar snel een mooie plek voor de regenboog zoeken! We zouden het heel leuk vinden als je een foto van jouw regenboog met ons deelt op facebook of Pinterest of laat ons weten wat je vindt van het thema knutselen met papier!