28 sep

Vriendjes van steen. Kan dat?

Stenen vriendjes maken

Thema knutselen lente. Vandaag gaan we onze vriendjes van steen maken. Hoe leuk zijn deze bij jou in de zandbak of op een mooie plek in de tuin?

In de stap-voor-stap uitleg maken we een lieveheersbeestje. Er zijn verschillende soorten lieveheersbeestjes en het gewone lieveheersbeestje dat het meeste in Nederland en België voorkomt heeft 7 stippen. Vaak vertellen mensen dat je de stippen van een lieveheersbeestje kan tellen om te weten hoe oud hij is, maar dat is dus echt niet zo!

Uiteraard kun je natuurlijk gewoon je allerleukste vriendje maken, of dat nu een slak of een fantasie beestje is. Zoek een leuke steen en bedenk er een vriendje bij! Of kijk in de tuin naar een diertje er zijn er genoeg voor het thema knutselen lente.

Benodigdheden

  • Ronde stenen (maar iets anders ronds kan ook, zoals bijvoorbeeld golfballetjes)
  • Acryl verf in de kleuren zwart en de kleuren die je het mooiste vind
  • Paar platte kwasten
  • Eventueel een paar plastic wiebel oogjes (maar die kun je natuurlijk ook schilderen)
  • Vernis (haarlak kan ook, dat is dan wat minder weersbestendig)

Knutselen lente: steen schilderen

We beginnen met het schilderen van de kleur van het lijfje. Een beetje afhankelijk van de verf die je gebruikt, zul je dit een aantal keer moeten herhalen om een mooie egale kleur te krijgen.

 

 

Knutselen lente: steen schilderen

Schilder vervolgens het wit in de vorm van de oogjes (of als je wiebeloogjes gebruikt, plak ze erop) en trek vervolgens de zwarte strepen voor de vleugels, in het midden van het lijfje van voor naar achteren, het mondje en rondom de ogen.

 

 

Als laatste even laten drogen en vervolgens de zwarte stippen erop, het leukste is natuurlijk gewoon met je vinger in de zwarte verf en stippelen maar!

Knutselen lente: steen schilderen

Strooi er eventueel nog wat glitters op en spuit er vervolgens vernis (of haarlak als je ze binnen gaat leggen) overheen en je vriendje is klaar voor zijn foto-shoot.

We zouden het heel leuk vinden als je een foto van je vriendje met ons deelt op Facebook of Pinterest of laat weten wat je vindt van het thema knutselen lente!