18 jan

Vogelhuisje van een pak melk

Vogelhuisje van een pak melk

Hoi elfenvriendje!

Brrr, vinden jullie het ook zo koud? Dat komt door die vervelende wind, die waait zo mijn baard in mijn gezicht. Nee, ik ga niet naar buiten. Ik blijf lekker binnen zitten: warm en droog. Maar we kunnen onze dierenvriendjes wel eens een beetje gaan helpen. Volgens mij hebben de vogeltjes wel zin in wat lekkere zaadjes. Zij moeten nu keihard werken om tegen de wind in te vliegen.

Zullen we een vogelvoederhuisje maken? Dan komen er vast heel veel vogeltjes bij jou in de tuin.

Wat hebben we allemaal nodig?

Wat hebben we allemaal nodig? • klein pak melk • watervaste verf en kwasten • watervaste lijm • touw • schaar • dun takje waar de vogels op kunnen zitten • materiaal voor het dakje. Ik vond net een stukje boombast, maar wat kleine takjes naast elkaar is ook heel mooi • vogelvoer Maak als eerste de opening in het pak melk, zodat een vogeltje in het pak kan komen. Prik dan een gaatje waar het takje in komt, niet te groot want anders schiet die er zo uit als er een vogeltje op gaat zitten. Steek het takje erin. Prik een heel klein gaatje in de onderkant, dan kan het water weg als er wat regen in komt Prik ook een gaatje bovenin. Steek hier het touwtje doorheen, zodat je straks het vogelvoederhuisje kan ophangen. Beschilder nu het pak in de mooiste kleuren. Mooie cirkels, vlinders of juist bloemen het maakt niet uit. Als de verf opgedroogd is kun je het dakje erop plakken. Ik heb nog wat vriendjes uit de doos geknipt en aan de binnenkant geplakt. Vind je dat ook leuk dan kun je ze downloaden van onze website, printen en opplakken. De laatste stappen heb je vast al bedacht. Het lekkerste vogelvoer kan erin en dan kun je een mooi plekje in de tuin uitzoeken. Hang hem zo dat je hem van binnen goed kan zien. En hangt het vogelvoederhuisje al? Zie je de eerste vogels al? O wauw ik zie daar een hele mooie dikke duif! En nu een roodborstje! Weet jij ook alle vogels te benoemen? Je kunt ze altijd opzoeken. De meest voorkomende tuinvogels vind je hier met een hele mooie foto: https://www.tuinvogeltelling.nl/tuinvogels We zouden het heel leuk vinden als je een foto van jouw vogelvoederhuisje met ons deelt op facebook of Pinterest en laat ook weten wat voor vogels je hebt kunnen lokken!

  • klein pak melk
  • watervaste verf en kwasten
  • watervaste lijm
  • touw
  • schaar
  • dun takje waar de vogels op kunnen zitten
  • materiaal voor het dakje. Ik vond net een stukje boombast, maar wat kleine takjes naast elkaar is ook heel mooi
  • vogelvoer

Knutselen Beschilderd pak Vogelhuisje

Maak als eerste de opening in het pak melk, zodat een vogeltje in het pak kan komen. Prik dan een gaatje waar het takje in komt. Niet te groot want anders schiet die er zo uit als er een vogeltje op gaat zitten. Steek het takje erin. Prik een heel klein gaatje in de onderkant. Dan kan het water weg als er wat regen in komt. Prik ook een gaatje bovenin. Steek hier het touwtje doorheen, zodat je straks het vogelvoederhuisje kan ophangen.

Beschilder nu het pak in de mooiste kleuren. Mooie cirkels, vlinders of juist bloemen het maakt niet uit. Als de verf opgedroogd is, kun je het dakje erop plakken. Ik heb nog wat vriendjes uit de doos geknipt en aan de binnenkant geplakt. Vind je dat ook leuk, dan kun je ze downloaden van onze website, printen en opplakken.

De laatste stappen heb je vast al bedacht. Het lekkerste vogelvoer kan erin en dan kun je een mooi plekje in de tuin uitzoeken. Hang hem zo, dat je hem van binnen goed kan zien.

En hangt het vogelvoederhuisje al? Zie je de eerste vogels al? O wauw! Ik zie daar een hele mooie dikke duif! En nu een roodborstje! Weet jij ook alle vogels te benoemen? Je kunt ze altijd opzoeken. De meest voorkomende tuinvogels vind je hier met een hele mooie foto: https://www.tuinvogeltelling.nl/tuinvogels

We zouden het heel leuk vinden als je een foto van jouw vogelvoederhuisje met ons deelt op facebook of Pinterest en laat ook weten wat voor vogels je hebt kunnen lokken!