23 nov

Uil en muis van dennenappels

Uil en muis van dennenappels

Hoi elfenvriendje! Daar ben ik weer! Kabouter FixNix, de knutselkabouter.

Ik ben me net toch enorm geschrokken, poeh. Ik was even op het zachte mos gaan liggen. Vooruit, misschien heb ik heel even mijn ogen dicht gedaan. Maarre, dat komt omdat ik heel hard in de tuin had gewerkt! Nou goed, ik lag dus rustig te liggen en ineens POF een hele harde knal op mijn hoofd. Ooooh, ja het doet nog steeds pijn als ik er even aan zit. Wat bleek? Ik was onder een dennenboom gaan liggen. Raden jullie het al? Jawel een joekel van een dennenappel is op mijn hoofd gevallen. Maar ik schrok me dus een hoedje! Ik moest er gewoon even van blijven zitten.

Opeens hoorde ik wat geritsel in het struikgewas en heel hard gebons! Ik bleef heel stil zitten. Het geritsel kwam steeds dichterbij en toen… kwam er een lief klein muisje tevoorschijn. Die wilde wel knabbelen aan de dennenappel. Ik hoor je vragen “Maar kabouter FixNix wat was dat harde gebons dan?”. Tja, dat bleek mijn eigen hart te zijn die heel hard op en neer ging…

Maar wacht eens! Van een paar dennenappels, kan ik wel iets moois maken. Knutselen jullie weer mee? Ik wil een muis en een uil gaan maken. Maar als je een ander dier wilt maken, dan is dat ook helemaal goed. Stuur me dan wel een foto, want ik ben heel nieuwsgierig. Goed daar gaan we!

Knutselen benodigdheden uil en muis van denneappel

Wat hebben we allemaal nodig?

  • Knutselvilt in verschillende kleuren
  • Schaar
  • Lijm
  • Touw
  • 2 Dennenappels
  • Wiebeloogjes

We beginnen met het uitknippen van de snoet van het uiltje. Kijk goed naar het voorbeeldje en knip het na. Knip vervolgens een klein driehoekje als snavel en plak die erop tezamen met de wiebeloogjes.

Knutselen Ogen uil

Knip dan de vleugels en voetjes uit.

Knutselen Vleugels uil

Knutselen voeten uil

Plak ze vervolgens allemaal op een mooie dennenappel en jouw uiltje is al klaar!

Knutselen Uiltje

Knip nog even de muizenoren uit en plak ze samen met de wiebel oogjes op de andere dennenappel. Pak vervolgens een klein stukje touw en ontrafel deze aan de uiteinden. Plak deze samen met een stukje stof op de plek van het neusje en ook het muisje is klaar.

Knutselen Oren muis

We zouden het heel leuk vinden als je een foto van jouw dennenappel diertjes met ons deelt op facebook of Pinterest!