12 apr

Knutsel een insectenhotel

Knutsel een insectenhotel

Hoi Elfenvriendje!

Eindelijk is het dan lente! Er komen weer blaadjes aan de bomen en de eerste bloeiende plantjes zijn er weer. Een heerlijke tijd en ik vind het altijd lekker om buiten te zijn. Wij kabouters zijn echte buitenwezentjes. Hou jij daar ook zo van?

Deze keer heb ik weer een leuke knutsel bedacht, die je ook buiten kunt gaan maken, een insectenhotel! Ja, je leest het goed. Het is een drukke periode voor de insecten en wat is er dan lekkerder om na een dag hard werken, een heerlijk plekje te hebben?

Wat hebben we allemaal nodig?

  • Een boomstammetje (diameter tussen de 10 en 15 cm is perfect)
  • Een vlindersjabloon (of je tekent zelf een vlinder op het hout)
  • Een boormachine met verschillende maten houtboortjes
  • Touw

Laat papa of mama eerst het boomstammetje op maat zagen. Dat is zwaar werk, wat ik ook graag uitbesteed aan een sterke kabouter. Niet dat ik het niet kan, maar ik kijk graag toe, haha.Knutselen Insectenhotel stap 1

Plak het sjabloon met plakband vast op het boomstammetje of teken de vlinder. Je kan het sjabloon hier downloaden.

Knutselen Insectenhotel stap 2

En dan nu het echte werk, heb je er zin in? Boor eerst de gaatjes in de omtrek. Vervolgens kun je een leuk motiefje maken als vleugels. De laatste stap is om het gat te boren waar het touwtje door heen kan. Is het gelukt?

Knutselen Insectenhotel klaar

Dan nog even een mooi stekkie zoeken, om hem op te hangen. Kom regelmatig kijken en je zult zien dat de insecten er dankbaar gebruik van maken. Sommige gaatjes worden gewoon ingemetseld!

We zouden het heel leuk vinden als je een foto van jouw insectenhotel met ons deelt op Facebook of Pinterest!