15 feb

Knutsel een mini bedje

Knutsel een mini bedje

Hoi Elfenvriendje!

Ik ga even bij kabouter FixNix langs om te vragen of hij nog wat bosbessen wilt. Ik ga er zo namelijk in het bos naar zoeken. O ik weet zo’n goed plekje. Daar zijn de bosbessen en bramen heerlijk zoet. Perfect voor in een taartje.

Eens even op zijn deurtje kloppen: Bonk bonk, FixNix ben je daar? FixNix? Hé FIXNIX, wakker worden! Hu, he hu wat is dat? Waa, waa, waar is er brand? Nee FixNix! Ik ben het maar. Was je nog aan het slapen? Ow ja, mijn bedje is altijd zo lekker warm.

Goed dat nu je wakker bent, ik ga zo bosbessen zoeken. Zal ik er ook voor jou meenemen?Kabouter FixNix springt bij het horen van eten direct uit zijn bed. Jaa Mc Smully lekker enne je gaat daar vast nog iets lekkers van bakken. Ja toch? ja he? Ha ha ha, daar moest mevrouwtje McSmully om lachen. Als je hebt gebakken, kom je dan gezellig chocomel bij mij drinken. Dat lijkt mij helemaal gezellig. Goed doen we dat, zegt mevrouwtje McSmully. Maar nu ben ik weg hoor. Dag FixNix. Dag McSmully.

Hmm, mevrouwtje McSmully is altijd zo vroeg op. Zou ze niet zo’n lekker bedje hebben? Ik weet het! Ik ga een mooi nieuw bedje voor haar maken! Knutselen jullie weer met me mee?En als ik toch bezig ben maak ik ook een bedje voor Grollebol! Misschien kunnen jullie een bedje maken voor je elfje?

 

Wat hebben we allemaal nodig?

  • Luciferdoosje
  • Vilt voor het kussentje
  • Stof of papier om het luciferdoosje mooi te bekleden
  • Watten
  • Kleine lijmklemmetjes
  • Schaar
  • Lijm

Knutselen Bedje van luciferdoosje delen

Als eerste gaan we het doosje mooi bekleden. Voor McSmully doe ik dat met heel mooi inpakpapier. Lekker vrolijk, daar houdt ze van. En voor Grollebol heb ik een groter luciferdoosje en die bekleed ik met stof.

Knutselen Bedje van luciferdoosje roze

Dan de binnenkant. Het is leuk om dit in een andere stof te bekleden.

Als laatste maken we het kussentje van vilt. Knip een kleine rechthoek, stop er wat watten in en lijm hem dicht. Ik heb kleine lijm klemmetjes gebruikt om hem goed te laten drogen.

Knutselen Bedje van luciferdoosje roze

Als de lijm goed is opgedroogd, dan is het alleen maar in elkaar schuiven en het kussentje erin stoppen. Zo de bedjes zijn klaar! O dat gaat McSmully fijn vinden.

Nu Grollebol even uitnodigen voor de koffie, dan kan hij ook mee smullen!

We zouden het heel leuk vinden als je een foto van jouw bedje met ons deelt op facebook of Pinterest!