10 aug

Help elfjes met een toverdrank

Help de elfjes met een toverdrank

Hoi elfenvriendje,

het begon als een dag zoals alle andere dagen. Het zonnetje was opgekomen en op het grasveldje voor mijn huisje zaten twee konijntjes zich lekker op te warmen. Ik wilde net gaan ontbijten toen ik  een vreemd geluid hoorde ‘blub, blub, borrel, borrel, blub’. Hmm ik haal mijn water altijd uit de waterput en een vijver heb ik niet. Misschien dat iemand  een kwajongenstreek met me uithaalt. Ik zal eens snel een rondje om mijn huisje lopen en die jongen eens in zijn nekvel grijpen. ‘Nou heb ik je!…Verrek! Er is hier niemand? *Borrel* *BORREL!* O, ehhh, ik voel me misselijk. Ha, hoo! Wacht eens even! Het is mijn buik die dat geluid maakt.

Hmm eens even bij de dokter langs voor een drankje. Dan gaat de misselijkheid vast wel over. Zeg wat raar? De paadjes door het dorp zijn helemaal stil. Het lijkt wel of iedereen nog slaapt! Gelukkig ben ik al bijna bij het huisje. Maar maar wat is dat voor een drukke bedoening? Hee mevrouwtje McSmully! Waarom sta jij hier in de rij?

Och FixNix ik heb zo’n last van mijn buik. Het hele dorp heeft er last van maar de dokter heeft geen magische drankjes meer. Hoe moet dat nu, zonder die drankjes worden we niet beter.

Ja, ja laat me eens denken. Dat is best een probleem… Aanlengen met water? Nee, dat gaat niet als er geen drankje meer is. Bovendien zal het dan wel zijn krachten verliezen. Hmm… O ja! Ik weet het! We vragen onze mensenvriendjes om hulp!

Help je mee om het drankje te maken?

Knutselen toverdrankje materialen de elfendeurtjes winkel

Benodigdheden

  • Flesje voor het magische drankje
  • Versiering voor het flesje
  • Water
  • Magische kleurstof (gebruik hiervoor kleurstof die ook voor het kleuren van eten wordt gebruikt)
  • Glitters

We beginnen met het uitzoeken van het flesje voor het magische drankje. Dit kan een jam potje zijn of een plastic flesje zijn. Versier het potje zodat het echt de magie gaat vasthouden.

Knutselen toverdrankje stap 1 de elfendeurtjes winkel

Doe het water in het flesje en druppel de magische kleurstof erin. Sluit het flesje af en laat het drankje een aantal keer goed ronddraaien. LET OP: nooit meer als 10x rond draaien want anders is de werking van het drankje heel anders: dan krijgen we er gekleurde stippen van op onze handen!

Knutselen toverdrankje stap 2 de elfendeurtjes winkel

Doe het flesje weer open en voeg nu de glittertjes toe. Laat de glitters eerst rustig naar de bodem zakken. Zie je hoe de glitters drijven en magische patronen vormen? Zijn alle glitters op de bodem? Doe dan de dop weer op het flesje.

Schud als het laatste het magische drankje nog eens goed.

Knutselen toverdrankje klaar de elfendeurtjes winkel

Het drankje moet nu klaar zijn, zet hem bij het deurtje dan kan het drankje vannacht al worden gebruikt!

Tot de volgende keer!