29 mrt

Een paaskuiken uit het ei

Een paaskuiken uit het ei

Hoi Elfenvriendje!

Hebben jullie al eens een kuiken uit een ei zien komen? Dat is nog hard werken hoor!

Ging ik gisteren bij de mama van Zaza lekker even thee drinken, zegt ze ‘Kabouter FixNix heb jij wel eens een kuiken uit het ei zien komen?’ Nou dat had ik nog nooit gezien, ze nam me mee naar het schuurtje en daar zat een kip op een ei.

Het ei was nog helemaal heel, maar ik kon het kuikentje al horen piepen. Het ei schommelde zachtjes heen en weer. Ik dacht eerst dat ik voor de gek werd gehouden, maar het was echt waar! Ik was precies op het goede moment, want het kuikentje maakte net een klein gaatje in het ei. Dat doen ze met een eitand, dat is een klein scherp hoorntje op de punt van de snavel.

Dus ik sta klaar met mijn fototoestel. Een minuut later, nog geen kuikentje. Vijf minuten later nog niet. Dan hoor ik hard gelach. Staan Zaza en Tonki daar te lachen. Het blijkt dat het tot wel 24 uur kan duren, voor het kuikentje eruit komt. Ik heb geen foto kunnen maken, want het kuikentje is in de nacht uit het ei gekropen. Ik kom net terug, want ik ben even wezen kijken. Zooo schattig!

Ik heb vandaag een knutsel bedacht. Ook een beetje voor Pasen, waar het kuikentje uit het ei komt. Heb je zin om mee te knutselen?

Knutselen paaskuiken uit ei klaar

Wat hebben we allemaal nodig?

  • Wasknijper
  • Papier
  • Kleurpotloden
  • Lijm
  • Eventueel versiersel

Knutselen Sjabloon paaskuiken en ei

Teken een ei en kuiken op het papier. Gebruik het sjabloon van De Elfendeurtjes winkel. Dat kan je hier downloaden en dan uitprinten. Kleur en versier het ei, zoals je voor Pasen doet! Kleur het kuikentje en knip ze vervolgens uit. Plak het ei aan de ene kant van de was knijper en het kuikentje aan de andere kant. Zorg ervoor dat het ei en het kuikentje maar aan 1 deel van de knijper vast komt te zitten want anders kun je het ei niet opendoen.

Even laten drogen en het is klaar.

We zouden het heel leuk vinden als je een foto van jouw luchtballon met ons deelt op facebook of Pinterest!