01 mrt

Knutselen met papier – een 3d luchtballon

Knutselen met papier

Een 3d luchtballon

Hoi Elfenvriendje!

Ik zat net even lekker te lezen in het dagboek van mijn over-overgrootvader. Dat was nog eens een avontuurlijke kabouter! Die reisde het hele bos door, over de heuvels en ver daar achter. Nee ik blijf lekker in het bos. Veel te leuk hier.

Maar hij heeft wel een geweldige ontdekking gedaan, hij heeft namelijk in een luchtballon gereisd! Dat lijkt mij ook wel wat ! Dan vlieg ik zo over konijntjes en hertjes! Zullen we er samen een knutselen?

Wat hebben we allemaal nodig?

  • De luchtballon printable
  • Papier
  • Kleurpotloden en viltstiften
  • Lijm
  • Touw

Print de printable hier uit, het wordt het mooiste als je wat dikker papier kunt gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om hem helemaal zelf te versieren. Als je dat veel werk vind, kan je de printable ook met cirkels hier uitprinten.

Knutselen 3d ballon bij elfendeurtje ingekleurd

Geef de luchtballon en het mandje mooie kleuren.

Knip de luchtballon en het mandje uit. Prik de gaatjes voor de touwtjes in het mandje en de ballon. Vervolgens vouw je langs de stippellijnen. Knip ongeveer 30cm touw af. Haal het stukje touw door het gaatje in de bovenkant van de luchtballon en leg er aan de binnenkant een knoop in.

Lijm de kleine stippel vakjes en plak alles aan elkaar. Knip 2 gelijke stukken touw van ongeveer 20 cm. Haal die door de het mandje en de luchtballon en leg aan beide kanten een knoop.

De luchtballon is af! Is hij mooi geworden?

We zouden het heel leuk vinden als je een foto van jouw luchtballon met ons deelt op facebook of Pinterest!