08 mrt

Wasdag voor Pipa

Wasdag voor Pipa

Pipa haat wassen. Kom Zaza en Tonki! Snel achter haar aan!

Deze groene trol is gek op wassen! HAHAHAHA! Ik was mezelf met paardenbloem-zeep en dan ruik ik héééérlijk! Als ik mezelf dan afdroog en borstel, dan is mijn haar heel zacht. Daarom knuffelen elfjes zo graag met me.

Weet je wie niet van wassen houden? Lieveheersbeestjes! Vandaag moet Pipa gewassen worden. Als dat maar goed gaat…

Zaza en Tonki zijn druk bezig in de badkamer. Ze laten de houten waston vollopen met warm water. ‘Vergeet je niet de borstels?’, vraagt Zaza. ‘We moeten Pipa goed schrobben. Ze is al heel lang niet gewassen.’ Tonki legt de borstels op een krukje. Er liggen al dikke handdoeken en zeep. ‘Zo, we zijn bijna klaar om te beginnen’, zegt Zaza. Plots horen ze een angstig geluid: ‘PIEP!’. Zaza en Tonki kijken naar de deur. Het is Pipa! Haar ogen staan wijd open. Ze kijkt naar het bad. Heel even staat ze stil en dan….  ‘PIEP!’ Weg is ze! TRIPPEL, Trippel, trippel….snel verdwijnt het geluid van haar voetjes in de verte. Zaza kijkt boos naar Tonki. ‘Je hebt de deur open laten staan! Nu moeten we haar zoeken’.

‘PIPA! PIIIIPAAA!!!! Waar ben je!?’. Ze zoeken in de woonkamer, in de slaapkamers, de kelder, de gang en daar…. ‘Sssst! Ik hoor wat’, zegt Tonki. ‘Er komt geluid uit de kast onder de trap’. Zachtjes doet hij de deur een beetje open. Twee grote ogen in het donker kijken hem aan. ‘PIEP!’ De deur vliegt open. Pipa rent de kast uit en botst Tonki omver ‘AU!’. Zaza roept nog ‘STOP!’ Maar Pipa is al de tuin in gerend.

Zaza en Tonki rennen de tuin in. Daar begint een dolle achtervolging. Pipa is heel erg snel. Ze rennen door de tomatenplanten. Over de mesthoop. Ze vallen bovenop de pompoenen en uiteindelijk weten ze Pipa te vangen in een modderige regenplas. ‘PIEP! PIEP! PIEP!’ roept Pipa nog. ‘Sorry’, zegt Zaza. ‘Maar nu moet je echt nodig gewassen worden, Je zit helemaal onder de vlekken en modder en je ruikt naar de mesthoop’. Samen tillen ze Pipa op en dragen haar naar de badkamer.

Langzaam laten ze Pipa in het warme water zakken. Zaza borstelt haar goed schoon en de waston vult zich met zeepsop. ‘Zie je. Zo erg is het niet? Het water is lekker warm. Als we klaar zijn ruik je weer naar bloemetjes. Dan krijg je vast wel wat lekkers van mama.’ Pipa doet ‘Pffffrrr’ en blaast zeepsop in het gezicht van Zaza. Tonki moet erg lachen.

Even later staan ze met z’n drietjes in de keuken. Pipa is zo schoon dat haar vleugels helemaal glimmen. ‘Oh! Wat ben jij mooi!’ zegt mama. Wil jij misschien een lekker koekje Pipa?’ Dat wil ze wel. Ze huppelt van links naar rechts. ‘Maar getsie! Wat zien jullie eruit! Hebben jullie soms gestoeid met een beer? En wat ruik ik toch? Oei, jullie stinken!’ Zaza en Tonki kijken elkaar aan. Ze hebben zwarte moddervegen in hun gezicht. Zaza heeft een halve tomaat op haar haar liggen. Tonki zit helemaal onder de stukjes pompoen. Ze moeten wel een beetje lachen. ‘Jeetje, ik denk dat het ook tijd is voor ons bad’, zegt Zaza. ‘Ik eerst!’, roept Tonki. ‘Nee ikke!’, ‘Nee ikke!’ en zo rennen ze allebei naar boven.