12 aug

Het verhaal van de elfjes

Het verhaal van de elfjes

Proef een beetje sfeer uit het elfenbos. Wil je meer lezen? Schrijf je dan in.

Achter een deurtje hoog in een boom, zit Elfie achter haar schrijftafel.  Bij het licht van een gloeiworm leest ze in het grote jaarboek van de Elfenschool. Elfie is de juf op de Elfenschool. Het schooljaar is voorbij. Ze kijkt wie van de jonge elfjes klaar is om de wereld van de mensenkinderen in te gaan.

Lizzy, Fara en Tozzy  hebben het afgelopen schooljaar heel erg hun best gedaan. Lizzy is dit jaar zelfs eerste geworden bij de paddenstoelenrace. Ze was zo trots op haar gouden beker! Deze drie elfjes zijn goed geworden in het verzorgen van de dieren en planten in het bos. De afgelopen weken zijn de elfjes steeds nieuwsgieriger geworden naar de mensenwereld en nu willen ze graag een mensenkind als vriendje.

Elfie vindt het belangrijk dat elfjes en mensenkinderen vriendjes worden. Elke vriendschap zorgt voor een beetje magie in het bos. De bomen worden dan groter en groener, de bloemmetjes fleuren op en de zon schijnt dan altijd. Iedereen wordt er vrolijk van.

Blij doet Elfie het boek dicht. Ze kriebelt Simon de Slak nog even onder z’n kin. Elfie kruipt in haar bed. Het gloeiwormpje doet z’n lichtje uit. Vol verwachting denkt Elfie aan morgen. Het zal een bijzondere dag worden in het elfenbos. Morgen is het diplomadag voor de elfjes. Vanaf morgen mogen de jonge elfjes bij een mensenkind gaan wonen.

Wil je meer lezen? Schrijf je hieronder in voor de elfenpost en ontvang elke week een mail met een knutselopdracht of sprookje uit het elfenbos.