25 jan

Een hele bijzondere bloem…

Een hele bijzondere bloem…

Weten jullie waar elfenbaby’s vandaan komen?

Hallo allemaal! Hebben jullie Grollebol gemist? Ik jullie ook. Deze week heb ik een heel speciaal sprookje uit het elfenbos. Ik ga jullie uitleggen waar elfjes vandaan komen. Jij komt uit de buik van je mama. Hebben elfenmama’s ook een dikke buik met een elfenbaby erin? Ga maar lekker lezen, dan kom je er snel achter.

Het is weer een prachtige dag in het elfenbos. In huize Boterbloem is het een drukte van jewelste. Zaza en Tonki hoeven vandaag niet naar school. Ze rennen rond de tafel. Ze worden achterna gezeten door Pipa het lieveheersbeestje. ‘Ik ga je pakken Tonki!’, roept Zaza. ‘Pas maar op!’ roept Tonki terug. ‘Volgens mij gaat Pipa jou pakken’.

Ze rennen zo hard, dat ze niet goed uitkijken. Tonki kijkt achterom, om te kijken of Zaza al dichterbij komt. Opeens ‘BOEM!’. Tonki is zo tegen papa aan gerend. Samen vallen ze op de grond. Zaza kan niet meer stoppen. ‘Pas op!’ roept ze nog. Maar o jee, het is te laat. Zij valt over Tonki heen en Pipa botst tegen Zaza’s bibs. Ze moeten allemaal lachen.

‘Wat zijn jullie allemaal aan het doen! Wat een herrie!’. Mama probeert boos te kijken, maar ze moet ook lachen. ‘Jongens, papa kwam jullie halen. We hebben iets bijzonders te vertellen. Als jullie klaar zijn met rollebollen, willen jullie dan even naar onze slaapkamer komen?’.

Zaza en Tonki kijken elkaar aan en daarna kijken ze naar papa. Papa kijkt net alsof hij van niets weet. Maar dat doet hij wel vaker, als hij ze voor de gek wilt houden. ‘Kom, ik ben benieuwd wat mama wilt laten zien’, zegt hij een beetje verdacht. Zaza en Tonki zijn nu echt nieuwsgierig. Samen lopen ze naar de slaapkamer van papa en mama.

Mama staat glimlachend bij het kastje voor het raam van de slaapkamer. De zon schijnt naar binnen. Op het kastje staat een hele grote bloempot. In de bloempot staat een reuzebloem met een hele dikke stengel. Het kopje van de stengel hangt helemaal naar beneden. Er hangt een enorme bloemknop aan. Het lijkt wel een soort ei.

‘EEN BABY!!! EEN BABY!!!’. Zaza en Tonki springen van plezier. Mama staat te glunderen. ‘Ja jongens, mama heeft gisteren een elfenzaadje gelegd in haar slaap. Papa was heel blij toen hij het vanochtend in bed zag liggen. We hebben het zaadje in de babypot gedaan en nu hebben we een prachtige babybloem. In deze babypot, is jullie zus Lizzy geboren, daarna jullie twee natuurlijk en nu dan een nieuw broertje of zusje. Hoe vinden jullie dat?’. ‘We vinden dat echt heel erg leuk mama!’. ‘Ik denk dat het een jongen wordt!’, roept Tonki. ‘Nee, een klein meisje!’, roept Zaza. Mama moet een beetje lachen. ‘Hoe lang gaat het duren mama?’, vraagt Zaza. Mama denkt even na. ‘Met een hoop zonneschijn, veel water en af en toe een scheutje honing, kan het niet lang duren. Bij jullie twee duurde het drie weken. Maar ja, jullie zaten samen in de bloemknop. Dan duurt het ook wat langer. Ik denk dat jullie over twee weken een nieuw broertje of zusje hebben.

‘Joepie!’. Zaza en Tonki zijn heel erg vrolijk. Ze gaan gauw naar buiten om het aan iedereen te vertellen die het maar wilt horen. Terwijl ze wegrennen het elfenbos in, hoort mama ze in de verte nog praten. ‘Ik vind Blubje wel wat’, roept Tonki. ‘Blubje? Wat is dat nu voor naam? Dat is toch geen naam voor een elfje!?’. Tonki moet lachen. Hij houdt Zaza voor de gek. Mama moet nu ook lachen, terwijl ze de kinderen in de verte ziet verdwijnen.

Tot volgende keer!

Vond je het verhaaltje leuk? Deel het dan op facebook, of ander social media of laat een berichtje achter op onze facebook. We horen graag van je.