02 nov

Een elfje in mensenland

Een elfje in mensenland

Lizzy is door de Olani boom gegaan. Hoe vindt ze het in mensenland?

Hoi lieve elfenvriendjes, hier ben ik weer! Grollebol, jullie favoriete trol! Hahahaha! Ho, wat zie ik op de grond! EEN WORM! IK BEN GEK OP WORMEN! Mjam, mjam, mjam, smak, smak. Oh, dat was lekker zeg, mmmmmm. Waar was ik? O ja! Ik was aan het vertellen over de elfenpost van deze week.

Deze week niet een sprookje uit het elfenbos, maar een ‘sprookje’ uit het land van de mensen. Het verhaal gaat over het elfje Lizzy. Zij is de grote zus van de tweeling Zaza en Tonki. Zij woont nu achter een elfendeurtje in de muur van de slaapkamer van het mensenkind Lotte. Ben jij ook benieuwd naar de avonturen van Lizzy? Ga maar gauw lezen dan.

Lizzy kijkt naar de klok. Het is tijd om aan de slag te gaan! Ze doet het elfendeurtje open. Het is al een beetje donker in de slaapkamer van haar mensenvriendje Lotte. Voor de deur ligt een groot stuk papier en er naast een vingerhoedje gevuld met honing. Lizzy leest “Lief elfje, sinds je bij me bent komen wonen, slaap ik hartstikke fijn. Ik heb ook hele mooie dromen. Gisteren droomde ik over Grollebol. Hij was groen en had een zachte vacht. Ik heb heerlijk geknuffeld met hem in mijn droom. Als dank voor jou, heb ik een beetje honing voor je neergezet. Kusjes Lotte.”.

Dat is lief, denkt Lizzy. Ik zal vanavond een beetje extra slaapzand strooien, zodat ze weer een mooie droom heeft. Lizzy doet haar bril op. Dan valt ze niet zelf in slaap, als ze slaapzand strooit. Ze vliegt naar Lotte die in bed ligt. Lizzy moet een beetje lachen. Lotte maakt grappige geluidjes als ze slaapt. Rrrrrrr, pfiewiewiewie, Rrrrrrr, pfiewiewiewie. Lizzy strooit een beetje slaapzand in de ogen van Lotte. Lotte glimlacht een beetje in haar slaap. “Die heeft vast al een mooie droom”, denkt Lizzy.

Opeens hoort Lizzy achter zich het geluid van poten op de vloer van de slaapkamer en een hijgend geluid. Ze draait zich om. “Hee Loebas! Alles goed?”. Loebas is de hond van het gezin van Lotte. Hij is een Sint Bernard. Een hele grote hond met hangogen, hangoren en hangwangen. “Ja hoor, alles goed”, zegt Loebas. “Vandaag, viel er tijdens het avondeten een stukje vlees op de grond en dat mocht ik opeten. Lekker hoor”.”Huh huh huh huh”, lacht Loebas.

“Hé Lizzy, kan je me misschien even helpen? Ik heb ontzettende jeuk, net boven mijn oor. Ik kan er niet bij met mijn poot. Wil jij even krabbelen?”. “Tuurlijk!”, zegt Lizzy.
Lizzy vliegt naar het oor van hond en begint met twee handen hard te krabbelen. Loebas doet zijn hoofd schuin en zijn ogen dicht van genot. Hij begint ook met z’n achterpoot heel hard te trappen. “Oh ja, nog iets hoger alstjeblieft”. Lizzy krabbelt zo hard dat ze er moe van wordt. Maar ja het valt voor een klein elfje niet mee, om zo’n grote hond te krabbelen.

“Hé Loebas, Lotte heeft een beetje honing voor me neergezet. Wil je ook een likje?”. “Nou”, zegt Loebas. “Dat lust ik wel”. Lizzy vliegt naar het elfendeurtje en landt naast het vingerhoedje. “Kijk, het is echt te veel voor mij alleen”, zegt ze. Ze pakt het vingerhoedje op. Het is zo groot als een emmer voor Lizzy. Ze neemt een paar slokjes. “Heerlijk Loebas, kom wat dichterbij, dan giet ik de rest op je tong”. De grote hond gaat op de grond liggen en steekt zijn tong uit. “Het lijkt wel een bewegend roze tapijt”, denkt Lizzy. Ze giet de honing op de tong van de hond. “Slobber!”. De tong verdwijnt weer in de mond. “Dank je wel Lizzy”.

Loebas is zo blij dat hij Lizzy een dikke lik met zijn tong geeft. “Getsie!”, roept Lizzy. “Nu ben ik helemaal nat! Ik weet dat je het goed bedoelt, maar ik ben echt te klein voor zo’n natte lik van zo’n grote hond als jij Loebas!”. Loebas moet weer lachen “Huh huh huh huh”. “Sorry Lizzy, ik ben af en toe een beetje te enthousiast”. Lizzy moet ook wel lachen. Ze geeft Loebas nog een knuffel en gaat weer door het Elfendeurtje haar huisje in de muur binnen.

Ze neemt een douche en doet haar pyjama aan en haar favoriete slofjes. Die zien er uit als lieveheersbeestjes. Ze gaat achter haar bureautje zitten en pakt een potlood en papier. Ze schrijft:

“Lieve Lotte, mijn lieve mensenvriendje. Dank je wel voor de honing. Ik ben blij dat jij blij bent dat ik bij je woon. Ik ben ook blij dat ik bij zo’n lief meisje als jij woon. Vannacht kwam ik Loebas tegen in je kamer en weet je wat er toen gebeurde…..?”.

Einde

Volgende week weer een knutsel opdracht van FixNix. Kusjes van Grollebol.