15 mrt

Paashaas van wol

Paashaas van wol

Hoi Elfenvriendje!

Jullie weten dat ik, mevrouwtje McSmully, graag aan het bakken ben. Weten jullie ook dat ik heel erg van versieren hou? Pasen komt er weer aan. Ik heb daarom een mooie tak in het bos gezocht. Helemaal aan de zijkant staat een hele mooie hazelaar, met de perfecte takken. Nu nog even versieren met eitjes, dat staat zoooo gezellig. Hebben jullie ook al een paastak staan? Het lijkt me leuk om nog wat te knutselen. Wat vinden jullie van een paashaasje? Knutsel je mee?

Knutselen Haasje van wol benodigdheden

Wat hebben we allemaal nodig?

  • Papier
  • Schaar
  • Lijm
  • Plakband
  • 3 kleuren wol

Knutselen Haasje van wol omtrek

Teken een haasje op het papier of download het sjabloon hier. Let op! De binnenkant is het stuk wat we niet gebruiken. We gebruiken de buitenkant van het A4-tje! Knip de figuur van de haas dus voorzichtig uit.

Knip de wol in stukjes, de lengte moet net iets langer zijn dan de breedte van het uitgeknipte haas.

Knutselen Haasje van wol stap 1

Leg de kleuren om en om op een wit A4-tje en plak ze vast met plakband. Let op, niet helemaal aan de zijkant, want zo dadelijk lijmen we de omtrek van het haasje op het A4-tje met wol.

Als je alle wol hebt neergelegd en vastgeplakt, dan is de laatste stap om de omtrek met het haasje op het A4-tje met lijm in te smeren, op de wol te leggen en vast te plakken.

Knutselen Haasje van wol klaar

Zo het haasje is klaar, laat pasen maar komen!

We zouden het heel leuk vinden als je een foto van jouw haasje met ons deelt op facebook of Pinterest!