21 jun

Knutselen met kleuters – een wasknijper draak

Knutselen met kleuters

– een wasknijper draak –

Hoi Elfenvriendje,

Ik moet jullie iets vertellen. Ik ben laatst verschrikkelijk geschrokken. Nee, kabouter FixNix is niet snel bang hoor, maar oeijoejoe. Ik was nog laat, lekkere paddenstoelen aan het plukken diep in het bos. Toen begon het al te schemeren. Tja, als er wat te eten valt, dan vergeet ik zo de tijd. Afijn, ik dus op een holletje naar huis. Door het bos en over een rotsachtige heuvel. Liep ik net bij een donkere grot, kwam daar ineens vanuit het niets een enorme vlam. Ik viel zo op mijn billen en terwijl ik daar lag te trillen, werd het licht steeds feller. Ik kon me niet bewegen van angst. Dit moest wel een Draak zijn!

Wat denk je? Komt Vicky met haar vuurvliegvriendjes om de hoek van de grot aangevlogen. Phoe wat een opluchting. Maar daardoor heb ik wel weer een goed knutsel ideetje. We gaan een leuke draakje maken! Knutsel je mee?

Knutselen wasknijper draak materiaal

Benodigdheden:

  • Wasknijper
  • Groen, rood en geel papier
  • Lijm
  • Schaar
  • Wiebeloogjes
  • Zwarte stift
  • Eventueel groene verf

We gaan aan de slag!

Knutselen wasknijper draak drakenvleugel

Als je een houten wasknijper gebruikt, start dan met het groen verven van de wasknijper. Vervolgens gaan we de drakenvleugels maken. Vouw een groen papiertje dubbel en teken aan één kant een mooie grote drakenvleugel. Knip de vleugel vervolgens uit. Omdat je het papiertje hebt dubbel gevouwen heb je direct 2 dezelfde vleugels, slim he! Plak de vleugels aan de binnenkant van de wasknijper

Knutselen wasknijper draak klaar post

Teken nu een mooie vlam op rood papier en knip die uit. Doe hetzelfde met het gele papier , alleen met een wat kleinere vlam. Plak het gele vlammetje op de rode vlam en vervolgens ook in de wasknijper. Dat begint er al op te lijken he!

Plak nu de wiebeloogjes op de wasknijper. Gebruik je een plastic wasknijper, plak dan aan de bovenkant een groen papiertje, zodat je daar de wiebeloogjes op kunt plakken.
Maak in het groen ook nog een mooie staart en plak ook die op de wasknijper.

Teken als laatste met de zwarte stift 2 neusgaten. Is alles droog? Dan is jouw draak klaar!

Je kunt hem nog wat sierlijker maken, door de vleugels te versieren met glitters. Je kan hem ook juist gevaarlijker maken, door tanden erop te plakken van wit papier. Maar dat durf ik niet hoor, de schrik zit er nog wel een beetje in ben ik bang. Volgende keer maken we iets minder spannends, iets zachters, … een konijntje misschien…

Wil je me nog een keer laten schrikken? Ik  zou het heel leuk vinden als je een foto van jou draak maakt en met ons deelt op Facebook of Pinterest.