21 dec

Kerstboom van een dennenappel

Kerstboom van een dennenappel

Jingle Bells refrein

Hm hm, o hee wat leuk dat jullie er weer zijn! Wat een gezellige tijd van het jaar, he. Mistletoe knutselen elfendeurtjeIn huize FixNix zijn we gek op Kerst! Ik ben zo vrolijk en nu mijn huisje mooi aan het versieren. Vorig jaar heb ik 2 weken lang alle hoekjes van mijn huisje versierd met slingers, ballen, engeltjes. Maar ook met hele mooie takjes en blaadjes. Er is niets mooier als een beetje natuur binnenhalen. Och het was zoooo  mooi, en ik had een echte kerstboom in huis met kaarsjes als lichtjes. Had McSmully dat maar kunnen zien, dan hadden we gezellig bij de open haart kunnen zitten!

Maar die kaarsjes, dat was niet zo goed idee van mij. Net voor kerst vloog de boom in brand. Ik zat even niet op te letten en hoeps ik hoorde het ineens knetteren. Gelukkig kon ik het snel blussen, maar mijn kerstversieringen zijn allemaal verbrand *snif*. Letten jullie thuis dus goed op bij brandende kaarsjes? De kerstdagen heb ik toen gezellig bij McSmully gevierd. Nu ik daaraan terugdenk, dat was lang zo gek nog niet.

Maar goed. Ik ga nu dus kerstversiering maken, knutselen jullie mee? Ik weet zeker dat jouw Elfje of kabouter het ook kan waarderen als je iets moois bij het deurtje zet.

Kerstboom knutselen

Als eerste maak ik een mooie kerstboom. Eens denken wat heb ik allemaal nodig:

?Dennenappel

? Groene verf

?Mini pompoms

O, dat wordt een makkelijk klusje, even de dennenappel groen schilderen. Haha, mijn handen zijn nu zo groen als die van een klein trolletje.

Knutselen denneappel geverfd elfendeurtje versieren

Even laten drogen hoor, pfff ben er moe van geworden. Tijd om mijn oogjes even dicht te doen…

He hu wat? O ja ik was de kerstboom aan het maken. Eens kijken, ja hij is helemaal droog, hoera! Nu die kleine pompoms tussen de takjes stoppen.

Knutselen Mini pompoms versieren elfendeurtje

Als je nog een licht snoertje hebt liggen dan kun je die natuurlijk ook gebruiken! Kijk hij is af, is het geen plaatje?

Knutselen kerstboom van denneappel

Speciaal voor kerst heb ik nog een knutselopdracht gemaakt en mevrouw McSmully een bak-idee:

Extra knutselopdracht: Een leuke lichtslinger.

Extra bak-idee: Rudolf kerstkoekjes.