12 okt

Egel van herfstblaadjes

Egel van herfstblaadjes

Hoi elfenvriendje! Ik ben kabouter FixNix, de knutselkabouter. Ik verzin leuke doe-dingen  en knutsel opdrachtjes voor jou. Ik maak ook altijd een voorbeeld zodat je goed kan zien hoe je iets kan maken. Ik ben een beetje onhandig. Daarom gaat er wel eens wat mis. Deze in het thema knutselen herfst maken we een egel van herfstblaadjes. Toen ik klaar was met het maken van mijn blaadjes egel, zat mijn hele baard vol lijm en blaadjes. Maar ik heb wel een mooie egel gemaakt, kijk maar naar de plaatjes! Ik weet zeker dat jou egel net zo mooi wordt. Veel plezier!

Knutselen herfst: Egel van herfstblaadjes

Deze keer gaan we een egeltje knutselen. Egels wonen door heel Nederland en België,zowel in tuinen als op het platteland. Ook in jouw tuin kunnen egeltjes rondlopen, maar egeltjes zijn nachtdieren dus ze komen pas tevoorschijn als het donker wordt. Zie je ze niet, kijk dan of je pootafdrukken kunt ontdekken! Wil je meer weten over egeltjes? Lees dan ons artikel ‘Egel in de tuin.’

En nu gaan we lekker knutselen! De herfst is beste periode om lekker te knutselen want je vindt van alles in de natuur. Wat hebben we allemaal nodig voor het thema knutselen herfst: egel van herfstblaadjes?

  • Boomblaadjes
  • Ondergrond
  • Crème kleurig papier
  • Bruine of zwarte viltstift
  • Lijm

Knutselen herfst blaadjesAllereerst moeten we op pad! Zoek ongeveer 20 mooie bruine en rode herfstblaadjes in de tuin, het park of in het bos. Niet al te groot en een aantal natuurlijk lekker stekelig!

Print het egelmodel uit op het crème kleurige papier, waarna je het uit kan knippen. Je kan het model hier downloaden.

Het egeltje heeft natuurlijk een neusje, mond en oogje. Dus aan de slag met viltstift of wat je maar leuk vind, zoals bijvoorbeeld een wiebeloogje. Wij kiezen hier voor een eikeldopje als neusje.

Knutselen herfst: Egel van herfstblaadjes knutselenAls laatste gaan we aan de slag met de herfstblaadjes. Doe wat lijm op 1 kant van het herfstblaadje en plak hem op het egeltje. Ga door totdat de rug van het egeltje helemaal bedekt is. En je egel is af!

En omdat we toch lekker aan het knutselen waren, hebben we ook nog een schattig baby egeltje gemaakt van kastanje schil.

Uiteraard kun je ook juist de buitenkant gebruiken om lekker te knutselen. Knip deEgel met gekleurde binnenkant binnenkant weg, kleur op een ander vel allerlei kleurtjes en plak vervolgens de twee papiertjes op elkaar en je krijgt zoiets als hiernaast.

Knutselen herfst onze ideale knutselperiode! We zouden het heel leuk vinden als je een foto van jouw egel met ons deelt op facebook of Pinterest!

Kun jij ook niet genoeg krijgen van deze super schattige diertjes? Hoeveel stekels heeft een egel eigenlijk? Kan een egel een slang van zich afvechten? Lees het antwoord op deze vragen en andere vragen hier in de leuke egel weetjes.